На 22 февруари (четвъртък) в 10.30 часа във Враца ще

...
На 22 февруари (четвъртък) в 10.30 часа във Враца ще
Коментари Харесай

Откриват стая за изслушване на деца жертви и извършители на престъпления във Враца

На 22 февруари (четвъртък) в 10.30 часа във Враца ще бъде открита „ Синя стая " за чуване на деца жертви и причинители на закононарушения, оповестяват от Министерството на правораздаването.
Това е четвъртото помещение за щадящо чуване на малолетни и малолетни, построено от Министерството на правораздаването с финансовата поддръжка на Българо-швейцарската стратегия за съдействие по план „ Укрепване на правния и институционалния потенциал на правосъдната система в областта на правораздаването за деца " по Тематичен фонд „ Сигурност ". Партньор по плана са общината, окръжният и районният съд в града.
На откриването ще участват заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов, кметът на община Враца Калин Каменов, ръководителите на областен съд Враца - Надя Пеловска и на Районен съд - Враца Васил Ганов, окръжният прокурор на Враца Десислав Начков, съдии, прокурори, специалисти от обществено подкрепяне, представители на Министерство на вътрешните работи и членове на адвокатската гилдия в града.
„ Синята стая " се намира на ул. Козлодуйски бряг № 7 - против профилирана езикова гимназия „ Йоан Екзарх "
Ще се радваме на вашето наличие, сътрудници. След формалното разкриване ще има опция да се снима проява на разпит на дете от специалист, подготвен за работа с деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР