На 22 април в с. Струмяни ще се проведе обществено

...
На 22 април в с. Струмяни ще се проведе обществено
Коментари Харесай

Обсъждат концепцията за разширяване на транспортната свързаност с РСМ и пътя до ГКПП Клепало

На 22 април в с. Струмяни ще се организира публично разискване на концепцията за " Подпомагане и разширение на транспортната съгласуваност с Република Северна Македония “. Водещ сътрудник в създаването ѝ е Агенция " Пътна инфраструктура “. Срещата се провежда от Областен информативен център – Благоевград по отношение на процедурата за кандидатстване по Приоритет 2 на Програма " Развитие на районите “ 2021-2027.

Дискусията на 22 април е от 11 ч. в Народно читалище " Будител-1997 “ в с. Струмяни.

АПИ взе участие в концепцията с план за доизграждане на правата до бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт " Клепало “ и главен ремонт на част от път III-1008 Струмяни - Микрево - Раздол - Клепало - граница Северна Македония. Разработени са два разновидността на трасе. Единият планува построяването на към 8,5 км от път III-1008 в сектор, започващ почти преди отклонението за с. Колибите до бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт " Клепало “ и главен ремонт на 2,3 км от третокласното трасе, в сектори при селата Раздол и Клепало. Във втория вид е заложено строителство на нова права с приблизителна дължина 10 км, от път III-1008 в сектор, започващ почти преди отклонението за с. Колибите и приключва до бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт " Клепало “, като се реконструира 305 метра от съществуващия път III-1008.

С реализацията на плана ще се модернизира републиканската пътна мрежа в област Благоевград и ще се увеличи сигурността на придвижване. Ще се усъвършенства транспортната подвижност на територията на Югозападен район и трансграничната съгласуваност на България с Република Северна Македония, ще се обезпечи по-добър достъп на хора и артикули до единния европейски пазар, ще се подтиква развиването на туризма и вложенията в района.

Общата индикативна стойност на концепцията е 72 041 471 лева с Данък добавена стойност. С реализация ѝ доста ще се усъвършенства и модернизира републиканската пътна мрежа на територията на област Благоевград.

До 30 април всички жители могат да се срещнат с концепцията и да попълнят къса онлайн анкета, посредством която да я поддържат или да създадат мнения или възражения. Получаването на необятна социална поддръжка е едно от наложителните условия концепцията да бъде утвърдена за финансиране.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР