На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята. Тази

...
На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята. Тази
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на Земята

На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята. Тази година тематиката на акцията е „ Да опазим Нашите типове “ – тъй като в случай че не действаме през днешния ден, изгубването на биоразнообразието ще е нашето трайно завещание!. Основната цел на честването е повишение осведомеността за ускоряващия се ритъм на изгубване на милиони типове и следствията от това събитие.

150 дървета ще засадят учени и чиновници на Българската академия на науките  по мотив Деня на Земята. Инициативата е на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) и Института за гората (ИГ) и се  посвещава на 150-годишнината на Българска академия на науките.

Първото отбелязване на деня се провежда през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат идеята за запазване на околната среда. От 1990 година празникът се празнува като интернационален, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година

През 2019 година тематиката на акцията е „ Да опазим Нашите типове “ – тъй като в случай че не действаме през днешния ден, изгубването на биоразнообразието ще е нашето трайно завещание!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР