На 22 април се отбелязва Международният ден на Майката Земя.

...
На 22 април се отбелязва Международният ден на Майката Земя.
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на Земята

На 22 април се отбелязва Международният ден на Майката Земя. Той беше разгласен с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации по самодейност на Боливия. Съавтори на резолюцията станаха над 50 страни членки на Организация на обединените нации.

Според резолюция 63/278 Майката Земя “е общоприето наименование на планетата Земя в редица страни и региони”. Името “отразява съществуващата причинност сред индивида, другите живи същества и планетата”.

Целта на Международният ден на Майката Земя е да способства за запазване на съществуващото естествено многообразие и постигането на баланс сред индивида и природата, поддържане на обективен баланс сред икономическите, обществените и екологически потребности, както и битка с пренебрежителното отношение на хората към естествените запаси и екосистеми.

За първи път самодейността се отбелязва на 22 април 1970 година в Съединени американски щати и Канада. През 1990 година празникът на нашата планета е разгласен за интернационален, като България се включва в отбелязването му през 1993 година Целта е да се обединят хора от целия свят в отбрана на околната среда.

Събитието е извънредно огромно, като единствено за 2018 година ще бъде отразено с над 2,5 милиарда „ зелени “ начинания по целия свят.

Тазгодишната тематика „ Свят без замърсяване с пластмаси “ е определена точно, с цел да насочи вниманието към цялостна смяна на настройката и отношението ни към пластмасите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР