На 21 юни внезапно почина Петър Петров, бивш директор на

...
На 21 юни внезапно почина Петър Петров, бивш директор на
Коментари Харесай

Почина изтъкнат директор на Специалното училище за ученици с нарушено зрение

На 21 юни ненадейно умря Петър Петров, някогашен шеф на Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение ”Проф. доктор Иван Шишманов ” във Варна. Той бе притежател на премия „ Директор на годината “ на Община Варна – 2001 година, премия „ Неофит Рилски “ на МОН, а учителският колектив бе почетен с премия “Варна “ за 2005 година.

По време на неговото ръководство от 1980 до 2011 година учебното заведение вкара специфичните стратегии по насочване и подвижност, зрително подкрепяне и ежедневни умения. Това е образователното заведение, което първо в страната приложи стратегиите по интегрирано образование и ранно влияние, стартира образованието на сляпоглухи деца в България, сложи началото на образованието на деца с голям брой увреждания.

Училището е било хазаин на четири интернационалните конференции и на повече от 10 семинара с интернационално присъединяване, а негови представители са взели участие в единадесет европейски и международни конференции. Училището има значим принос в развиването на просветителното дело на зрително затруднените деца в България.

Поклон пред паметта му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР