На 21 юни в 12-та авиационна база се проведе изпит

...
На 21 юни в 12-та авиационна база се проведе изпит
Коментари Харесай

Лейтенант е най-младият летец-инструктор в 12-та авиационна база

На 21 юни в 12-та авиационна база се организира изпит за допускане до инструкторска работа на аероплан „ Pilatus ” РС-9М. Лейтенант Марти Иванов извърши сполучливо контролна инспекция и стана най-младото попълнение в летателно-инструкторския състав.



Един от главните цели в активността на 12-та авиационна база е поддържане и повишение равнището на подготовка на летателния състав. Усилията на командния и инструкторския състав са съсредоточени към разширение спектъра от подготовки придобивани от младите водачи, както и обезпечаване на последователност сред поколенията летателен състав.



Лейтенант Марти Иванов мина през нужната подготовка и усвои в цялостен размер теоретичните занятия по методиката за летателно образование, авиационна логика на психиката, военна педагогика и извърши плануваните полети от втора кабина за придобиване на инструкторска работа. Контролният полет бе изпълнен с подполковник Валентин Иванов.



Лейтенант Иванов е випуск 2021г. на ВВВУ „ Георги Бенковски ”, компетентност „ летец-пилот ”. Със заповед на Командира на Военновъздушните сили – генерал-майор Димитър Петров, бе почетен с годишна премия „ Млад водач на Военновъздушни сили за 2022 год. ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР