На 21 юни от 9.00 до 10.30 часа пред централната

...
На 21 юни от 9.00 до 10.30 часа пред централната
Коментари Харесай

Служители на НИМХ излизат на предупредителен протест

На 21 юни от 9.00 до 10.30 часа пред централната постройка на Българска академия на науките, ние, работещите в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) организираме сигнален митинг – протест против целенасочения опит на управителните органи на Българска академия на науките да унищожават активността на Национален институт по метеорология и хидрология като Национална хидрометеорологична работа на Р. България, като ни оставят без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите ни.

Това се показва в позиция, оповестена на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Служителите упорстват зам.-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Константин Хаджииванов да поеме отговорността за резултатите от създадените и наложени от него критерии за систематизиране на бюджетната дотация на Българска академия на науките за 2018 година и да се отдръпна от управлението на Българска академия на науките. От Национален институт по метеорология и хидрология приканват управителните органи на Българска академия на науките да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените на Българска академия на науките от Държавата средства за 2018 година

В период до 2 юли да дават на Национален институт по метеорология и хидрология недостигащите 1 145 000 лева за обезпечаване на активността му като Национална хидрометеорологична работа на Р. България през 2018 година от наличните средства в партида „ Развитие “ на Българска академия на науките. Служителите на Национален институт по метеорология и хидрология се обръщат към Народното събрание с молба незабавно да направи нужните промени в Закона на Българска академия на науките, с цел да е невероятно в бъдеще средствата от Държавния бюджет предопределени за Национален институт по метеорология и хидрология да се преразпределят от управителни органи на Българска академия на науките. „ Не желаем повече да бъдем употребявани като „ рекетьор “ против българското държавно управление. Ако до 9 юли не бъдат изпълнени настояванията ни, Национален институт по метеорология и хидрология ще прекрати осъществяването на националните си и интернационалните отговорности като Национална хидрометеорологична работа на Р. България заради привършване на предоставените средства за тях. Ще изпълняваме единствено активността си обвързвана с научни проучвания. Време е всеки да понесе отговорност за решенията си! “, се показва в позицията на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР