На 21 юни 2018 г. в “София Хотел Балкан” се

...
На 21 юни 2018 г. в “София Хотел Балкан” се
Коментари Харесай

Fibank проведе Общо събрание на акционерите

На 21 юни 2018 година в “София Хотел Балкан” се организира постоянно Общо заседание на акционерите на Fibank (Първа капиталова банка).

На събранието участваха: господин Неделчо Неделчев - Главен изпълнителен шеф (CEO) на банката, господин Светозар Попов - Главен шеф Риск (CRO), госпожа Севдалина Василева - Главен шеф ритейл (CRBO), господин Чавдар Златев – Главен шеф Корпоративно банкиране (CCBO) и господин Живко Тодоров - Главен финансов шеф (CFO).

Ръководството на Fibank показа пред присъстващите акционери отчет за активността и финансовите резултати на банката за 2017 година

Общият размер на активите на Първа капиталова банка възлиза на 8,9 милиарда лева Нетният приход от такси и комисиони нараства с 10,8% по отношение на миналата година. За 2017 година чистите доходи от търговски интервенции регистрират растеж от 10%.

ПИБ усилва пазарните си позиции в банкирането на дребно и кредитирането на МСП, като се покачва и тежестта им в кредитния й портфейл. Балансовият личен капитал на Първа капиталова банка също се усилва с 10,6%. Базовият личен капитал от първи ред (CET1) резервира темповете си на повишаване и доближава 12,87%. Ръст се записва и във връзка с капитала от първи ред до 15,87% и общата финансова база до 15.89%.

Акционерите гласоподаваха осъществената чиста облага от 92 млн. лева за 2017 година да бъде капитализирана, което в допълнение ще усили финансовата позиция на банката и ще обезпечи база за спомагателен напредък. С това решение финансовите индикатори се чака да надминат 13,5% за базов личен капитал от първи ред и 16,5% за обща финансова база на консолидирана основа.

Общото заседание на акционерите на банката избра „ БДО България “ ООД и „ МАЗАРС “ ООД за одиторски сдружения за 2018 година

Досегашният шеф на „ Вътрешен одит “ – госпожа Ралица Богоева, към този момент заема позицията Главен шеф Информационни технологии и интервенции. Позицията шеф на дирекция „ Вътрешен одит “ ще бъде заета от господин Пламен Димитров, който има над 15 години професионален опит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР