На 21 януари Втори енергоблок на Колската АЕЦ бе изключен

...
На 21 януари Втори енергоблок на Колската АЕЦ бе изключен
Коментари Харесай

В Колската АЕЦ започнаха дейностите по Втори блок за удължаване на срока на експлоатация с 15 г.


На 21 януари Втори енергоблок на Колската АЕЦ бе изключен от мрежата и въведен в ремонт за рационализация. По този метод стартира планова ремонтна акция, която ще продължи 268 денонощия – до 15 октомври 2019 година Тази дълготрайност е обусловена от невиждания размер действия, ориентирани за повишение на сигурността на централата.

Във Втори енергоблок, с изключение на плановия ремонт, ще бъдат осъществени и редица действия, свързани с удължение на периода на употребата му с 15 години. В частност, ще бъдат въведени нови дейни и пасивни системи за сигурност, ще бъде нараснала сеизмичната резистентност на оборудването на реакторната апаратура, ще бъдат сменени системите за радиационен надзор и системите за ръководство и отбрана на реактора.

„ През 2018 година ние изпълнихме подобен комплекс от действия по повишение на сигурността на Първи енергоблок и удължихме периода му на употреба до 2033 година През актуалната година сме длъжни да удължим периода на употреба на Втори енергоблок до 2034 година Това е значима задача за обезпечаване на енергийната сигурност на Мурманска област, която е опорна зона за развиването на Арктика. След привършване на дейностите, на региона ще бъде обезпечена електрическа енергия най-малко за още 15 години “, съобщи шефът на Колската АЕЦ Василий Омелчук.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР