На 21 януари Владимир Путин подписа указ За структурата на

...
На 21 януари Владимир Путин подписа указ За структурата на
Коментари Харесай

Кой кой е в новото руско правителство?

На 21 януари Владимир Путин подписа декрет „ За структурата на федералните изпълнителни органи “. Премиерът Михаил Мишустин ще има девет заместници, в това число един първи. Ето кои са основните фигури в новото съветско държавно управление , съгласно Медуза.ио.
Първи вицепремиер Андрей Белоусов
Белоусов е потомствен икономист. През 1990-те години работи в РАН,а през 2000-те в личния му Център за макроикономически разбор и краткосрочно прогнозиране. През 2006 година става зам.-министър на стопанската система, след две години е назначен от Путин на длъжността шеф на департамента по стопанска система и финанси.
По самодейност на Путин Белоусов основава Агенция за стратегически начинания, която се занимава с подобряването на капиталовия климат в Русия. През 2012 става министър на икономическото развиване, само че остава на поста единствено година.  През 2013 става асистент на президента. Белоусов е считан за член на президентския екип - всички документи и стопански оферти, постъпващи към президента минават през Белоусов. Той е непоколебим държавник и има вяра в " кръга от врагове " към Русия. През 2014 година поддържа присъединението на Крим. Най-голямата му самодейност е изземването на свръхдоходите на металургичните нефтохимическите компании на обща стойност от 500 милиарда рубли. На идващия ден след предлагането на Белоусов 9 от 14 компании губят общо 400 милиарда рубли на борсата, а самият Белоусов назовава предприемачите от листата,предалиписмото на медиите " простаци " и " идиоти ". против концепцията му остро застава министерството на финансите. В последна сметка концепцията на Белоусов се трансформира до неразбираемост - страната освен, че не изземва приходите от фирмите, само че и преглежда опцията да им отдели до 7 трилиони рубли за капиталови планове. Вице-премьер — Марат Хуснулин.
Вицепремиер — Марат Хуснулин
53-годишният вицепремиер стартира кариерата си като лаборант. През 1990-те стартира строителен бизнес. В интервала от 2001 до 2010 година оглавява министерството на строителството в Татарстан. През есента на 2010 година кметът на Москва Сергей Собянин го кани в екипа си, където става зам.-кмет, отговарящ за строителството. Заедно с Хуснулин в Москва се реалокират и сътрудниците му от Татарстан-46 негови земляци заемат управителни постове в държавните институции, свързани със строителство. Татарски компании стават едни от най-големите реализатори на строителните планове в Москва. 
Вицепремиер — Дмитрий Чернишенко
Чернишенко е непосредствен другар на премиера Мишустин от студентските му години. След завършването си работи като програмист, след което учредява студио за  компютърна графика, което се трансформира в холдинга Media Arts Group. През 2005 продава каузи си и напуща компанията, с цел да се заеме с организирането на зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 година.   След Олимпиадата за малко оглавява капиталовата компания Volga Group, назначен е и за президент на Континенталната хокейна лига, основана по самодейност на Владимир Путин. През 2015 година е назначен за ръководител на " Газпром-медиа холдинг ". 
Министър на икономическото развиване — Максим Решетников
Заедно с Хуснулин Решетников е още един представител на Собянин в новото държавно управление. Той в никакъв случай не е бил учен-икономист или банков вложител. Кариерата му е обвързвана с държавното ръководство в районите, отговаряйки за бюджетното обмисляне. Автор е на капиталовата тактика на Москва за 2014 година. Отговарял е за промяната на уличната търговия, която се реализира с премахването на комерсиалните точки ) " противозаконни постройки " Обяснява нуждата от промяната със желанието да усъвършенства капиталовия климат за бизнеса, с помощта на изчистването на града и въвеждането на ред. При ръководството му е въведена система патентит за самостоятелни бизнесмени, а също са увеличени и налозите за притежателите на елитни жилища. През 2017 година е определен за губернатор на Пермския край. В същата година става член на " Единна Русия ", а година по-късно влиза във висшия съвет на партията.
Министър на културата — Олга Любимова
Любимова е приключила православна гимназия, която съпоставя с " лагер на Ал Кайда ", поради което взема решение да не свързва живота си с църквата. Завършва публицистика и сценичен факултет. По-късно стартира работа  в осведомителната организация към Руската православна черква. По думите ѝ преосмислянето и връщането към вярата е пристигнало, когато се е срещнала с патриарх Алексий  II.  През 2015 година става консултант в департамента по кинематография към министерството на културата. Името ѝ се свързва със странни опити за цензура в съветското кино. Филмът на Сергей Дворецки,попаднал в " листата на позора " по решение на Любимова, получава премия в Кан и попада в късата листа за премиите Оскар.
Министър на просвещенето — Сергей Кравцов
Кравцов е с педагогическо обучение, само че цялата му кариера е обвързвана с административна работа. През последните години дава отговор за матурите при учениците. 
Министър на опазването на здравето — Михаил Мурашко
Мурашко оглавява федералната работа по контрол в региона на опазването на здравето от 2013 година. Той е акушер-гинеколог и е бил на управителни длъжности в профилни медицински организации в Коми, а след това става здравен министър на района. През 2015 година е назначен за ръководител на съветския здравен контрол. Тогава той неведнъж се изрича за спомагателни ограничения за надзор над частния бранш. В началото на годината Мурашко се изрече за минимизиране на наказателното гонене на лекари.
Министър на цифровото развития, връзките и всеобщите връзки — Максут Шадаев
За своите 40 години Шадаев е съумял да работи, както в големи IT компании, по този начин и на съществени държавни постове, включително и в министерството, което към този момент управлява. Няколко години е работил в IBS, където стига до длъжността шеф по развиването на бизнеса. По-късно става консултант на генералния шеф на Научния проучвателен институт " Восход ", който не занимава с информатизацията на държавните органи и се управлява от министерството на всеобщите връзки. През идващите няколко години е консултант на министъра.
Кой е новият съветски министър председател може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР