На 21 януари, преди 18 години, България и Северозападът изгубиха

...
На 21 януари, преди 18 години, България и Северозападът изгубиха
Коментари Харесай

Над 45 заглавия обогатяват фонда на библиотеката в Берковица /снимки/

На 21 януари, преди 18 години, България и Северозападът изгубиха един от най-достойните си хора. Радичков - самоуверен иноватор, който не следва правила, а основава свои лични по паметен метод. Неговото творчество не би могло да бъде вкарано в рамки. Всяко негово произведение е ексцентрично и неповторимо. Макар и творбите му да са сложни за превод, 37 страни са имали опцията да се допрян до гения му и неслучайно е номиниран два пъти за Нобелова премия за литература.
Библиотека "Йордан Радичков "-Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 45 нови заглавия на български създатели, присъединили се със алманах с разкази в състезанието за Национална литературна премия на името на създателя през 2021 година. Произведенията на участниците годишно обогатяват литературния фонд на културната институция и са част от сбирката нови книги на модерни български писатели.
Днес, повече от всеки път, имаме потребност от Радичковата човечност и добрина, която брилянтно и майсторски създателят ни разкрива в своите неповторими произведения и ни учи да бъдем индивиди. Защото както самият той е написал: „ Човек е дълго изречение написано с доста обич и ентусиазъм, но цялостно с правописни грешки”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР