На 21 септември (петък), последният работен ден преди трите почивни

...
На 21 септември (петък), последният работен ден преди трите почивни
Коментари Харесай

Спират камионите в натоварените часове през предстоящите празници

На 21 септември (петък), последният работен ден преди трите почивни дни към Деня на Независимостта, от 16 ч. до 20 ч. се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на „ Пътна полиция “, която следи и подхваща нужните дейности за организацията на трафика. Това оповестиха от пресцентъра на АПИ.

Във връзка с упования натоварен трафик по главните пътни посоки Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално, да съблюдават разпоредбите за придвижване, да не подхващат внезапни маневри и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-бързо и малко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.

В секторите, в които се правят поправки действия е належащо водачите да плануват повече време за пътешестване, заради по-ниската скорост на придвижване и въведените краткотрайни организации или да употребяват различни направления.

Карта с краткотрайната организация на придвижването по секторите от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2018 година можете да видите ТУК. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР