На 21 септември е Световният ден на мира. Всяка година

...
На 21 септември е Световният ден на мира. Всяка година
Коментари Харесай

Светът отбелязва Световния ден на мира

На 21 септември е Световният ден на мира. Всяка година на днешната дата светът отбелязва Деня на мира, разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации за ден, отдаден на укрепването на идеалите за мир.

Тазгодишната тематика e " Действие за климата – за мир ". Тя е определена поради неотложността на ограниченията, които страните би трябвало да подхващат против климатичните промени и поради значимостта на разискването на този проблем по време на плануваната за 23 септември конференция на върха „ Действие за климата “.

Международният ден на мира се отбелязва според резолюция от 1981 година, призната с концепцията този ден да съответствува с откриването на постоянната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

За първи път денят се празнува през септември 1982 година През 2001 година Общото заседание гласоподава резолюция и утвърждава 21 септември за ден на ненасилието и прекъсването на огъня във всички точки на света.
Стотици хиляди по света стачкуваха против климатичните промени (СНИМКИ) Шествия, манифестации и демонстрации бяха извършени от Канбера до Кабул и от Кейптаун до Ню Йорк
Обединените народи приканват към преустановяване на огъня за 24 часа, в които цялото човечество се стреми към слагане на завършек на ненужното страдалчество на хора и животни, потърпевши, както от въоръжени спорове, по този начин и от естествени произшествия, написа БГНЕС.

Изменението на климата сега визира всяка страна от 7-те континента, а битката с климатичните проблеми е точно една от задачите за стабилно развиване, която Организация на обединените нации счита, че е една от предпочитаните за света сега. Промените в климата носят загуби на националните стопански системи, отразяват се на живота на хората и ще ни костват от ден на ден в бъдеще.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР