На 21 октомври в централата на КТ Подкрепа, президентът Димитър

...
На 21 октомври в централата на КТ Подкрепа, президентът Димитър
Коментари Харесай

Обсъждат как да подобрят достъпа до заетост за малките хора в България

На 21 октомври в централата на КТ „ Подкрепа ”, президентът Димитър Манолов ще открие районна среща на тематика „ Равни шансове за дребните хора в България “, проведена от НО " Малки български хора ". Срещата е за реализация на сложни дейности, ориентирани към подкрепяне общественото включване, възстановяване качеството на живот и улеснение достъпа до претовареност на дребните хора в България, създавайки се стабилно партньорство сред локалните управляващи, доставчиците на обществени услуги и хора с увреждания, както и приемане на ограничения за предварителна защита за изпадане в уязвимо състояние и обществена изолираност, написа БГНЕС.
Форумът е част от план за осъществяване на районни срещи в цялата страна за показване на сполучливия опит на Организацията при даване на услуги, процеса на интеграция на дребните хора, хората с увреждания, включително на деца и фамилии в риск, и възстановяване качеството им на живот.
Гости на районната среща в София ще бъдат Зорница Русинова, зам. министър на труда и обществената политика, Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, Румяна Петкова, изпълнителен шеф на Агенция за обществено подкрепяне, специалисти от Агенция по заетостта и Ирена Соколова, регионален шеф на Перник.
До момента са извършени срещи във Велико Търново и Бургас, в които са обхванати 72 жители с невисок растеж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР