На 21 ноември се навършват 107 години от Освобождението на

...
На 21 ноември се навършват 107 години от Освобождението на
Коментари Харесай

107 години свобода чества Златоград

На 21 ноември се навършват 107 години от Освобождението на Златоградския край от османско иго и освещаване на първото българско знаме. По този мотив ще се състои тържествено съвещание на Общинския съвет.
След това ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града, като церемонията ще стартира от лобното място на Делю бунтовник.

Привечер от 17 часа ще се състои церемониален обред и проверка-заря с присъединяване на 101-ви Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили - Пловдив.
За 19 часа е очакван авторският концерт-спектакъл на артиста от Златоград Виктор Калев „ Грамофонът ” – авторски концерт-спектакъл на Виктор Калев.
По случай празника на Златоград на 16-ти ноември в зала „ Станислав Сивриев “ в Етнографски комплекс - Златоград, бе открита фото галерия „ Познатият чужд Златоград “. Тя е дело на двамата златоградчани Галатея Хаджиева и Емануил Пунев, които посредством фотоси и слово разкриват освен познатото и непознатото, само че и стойностното и забравеното, красивото и скъпото в златния град на Родопите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР