На 21 май в салона на читалище „Цани Иванов“ в

...
На 21 май в салона на читалище „Цани Иванов“ в
Коментари Харесай

Борован отбеляза празника си с тържествена програма

На 21 май в салона на читалище „ Цани Иванов “ в село Борован се организира празненство по случай празника на селото. Традиционния събор събра стотици поданици в салона и центъра на Борован. Официални посетители на събитието бяха: Георги Гергов и Величка Гергова, Христина Колева, Виолета Въльовска, Христо Беличовски, Теменужка Беличовска, депутатите от 44-тото национално заседание Иван Генов и Николай Иванов, Георги Божинов, Явор Хайтов, Борислав Банчев – ръководител на Движение за права и свободи област Враца, Николай Николов – ръководител на младежко Движение за права и свободи, кметовете на обитаемоте места Цено Цоловски, Илиян Буковски, Гриша Георгиев, общински съветници. Тържеството стартира с приветствено слово на инж. Десислава Тодорова. Председателят на Общински съвет Борован прочете Решенията на общински съвет Борован, с които се удостояват трима жители с „ Наградата на Борован “:

Георги Тодоров Гергов
Роден на 12 декември 1956 година в с. Нивянин, Врачанска област. Завършва Висшия селскостопански институт (сега – Аграрен университет) в Пловдив, компетентност „ Агроинженерство”, степен „ Магистър”. От м. януари 2007 година Георги Гергов е изпълнителен шеф, а от месец май 2009 година Председател на Съвета на шефовете на „ Международен панаир Пловдив” АД най-големият изложбен център на България. В сегашния миг е Пълномощник на Председателя на Съвета на шефовете на „ Международен панаир Пловдив” АД. Той е и съсобственик в сдружението дружно с Община Пловдив и страната - един от сполучливите образци за публично-частно партньорство в България. На 27 май 2008 година, публично встъпва в служба Почетен консул на Руската федерация в град Пловдив, с консулски окръг обхващащ областите Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора. Носител е на ордена „ Св.княз Александър Невски” – най-високата съветска социална премия.Първи притежател на ордена „ Св. Апостол Ерм” на Пловдивската Света Митрополия.Председател на Съвета на настоятелите на Аграрен университет - Пловдив.Член на Съвета на настоятелите на Медицинския университет в Пловдив.Председател на Попечителския съвет на „ Славянската Литературна и Артистична Академия” гр. Варна. На 29.09.2008 година е почетен с купата „ Доктор Хонорис кауза” на Аграрния университет.От м. ноември 2008 година до м. ноември 2012 година е Председател на Българската федерация по конен спорт. На 15 юни 2012 година е определен за президент на ЦЕФА /Централноевропейски панаирен алианс/ за 2013 година. Женен с две деца.

Христо Лилов Беличовски
Роден на 4 април 1936г. Произхожда от приблизително селско семейство, родителите му са се занимавали със земеделие. Основно и приблизително обучение приключва в село Борован през 1957г. след което отпътува в казарма и служи като граничар в гранични войски, през 1959 годи приключва военната си работа. От 1960г. до 1961г. работи в Трудово-кооперативно земеделско стопанство на полето. Есента на 1961 година е признат за студент в селскостопански институт гр. София компетентност „ Зоотехника “, който приключва сполучливо през 1966г.По централно систематизиране стартира работа в Трудово-кооперативно земеделско стопанство село Нивянин като основен зоолог.През 1967г. се реалокира на работа в Трудово-кооперативно земеделско стопанство село Борован, работи като основен зоолог на Трудово-кооперативно земеделско стопанство село Борован и основен зоотехник на Административнопроцесуален кодекс село Борован до 1987г. Преминава през същата година на работа в свинекомплекса село Рогозен, като началник на бригада по свиневъдство на селата:Борован,Малорад, Нивянин и Девене със седалище Борован, след което става началник на 14 свинеферми към комплекса. През 1988г. става основен зоотехник на свинекомплекса и външните ферми до 1994г., след което постъпва на работа в Административнопроцесуален кодекс „ Бъдеще “ село Борован, като зоотехник и работи там до пенсионирането си през 1996г. Цялата му трудова активност минава на територията на село Борован в региона на отглеждането на животни.

Виолета Иванова Въльовска
Родена е на 23.04.1935 година в село Борован. Основното си обучение и гимназия приключва в село Борован през 1954г. След това се омъжва още веднъж в село Борован. Има две деца наследник и щерка, двама внука и една правнучка. През 1955г. година приключва едномесечен курс във Видин за детска учителка. През 1962г. записва задочно училищен институт във гр. Враца, където учи три години. Докато учи работи в село Малорад във краткотрайни детски градини. През 1966г. в село Борован се открива първата целодневна детска градина с в началото седалище в учебно заведение „ Кирил и Методий “. Виолета Въльовска е първата директорка на детската градина. От 1966г. до пенсионирането си работи като шеф в детската градина. Почти целия и трудов стаж минава в детската градина в село Борован. С доста обич и безрезервност е отгледала и възпитала най - скъпото - нашите деца, децата на Борован в спокойна, удобна и щастлива среда. Живота и минава в грижи да децата. Да вижда блясъка в очите на дечицата и задоволените родители, с които е общувала са най- огромната премия за нея. След пенсионирането си през 1983г. взема ефективно присъединяване във културния живот на селото, взе участие в женска певческа група „ Боровански напеви “.
Инж. Десислава Тодорова връчи плакети и букети на тримата номинирани. Те произнесоха благодарствени слова и показаха радността си от оказаната чест. След формалната гала почетните посетители участваха на церемониален коктейл, проведен от инж. Десислава Тодорова. Гвоздеят на програмата бяха осъществяванията на Берковската духова музика. Финалът на тържеството беше грандиозна фойерверк стратегия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР