На 21 май в Женева се проведе 71-ата Световна здравна

...
На 21 май в Женева се проведе 71-ата Световна здравна
Коментари Харесай

Здравето не е ли универсално право?

На 21 май в Женева се организира 71-ата Световна здравна асамблея, законодателният орган на Световната здравна организация, само че за втора поредна година една страна беше изключена. Китайската национална република блокира наличието на Тайван.

Италианското издание Quotidianosanita пита за какво страната не е позволена на този конгрес, откакто страни като Япония и Съединени американски щати, както и Европейският съюз, се изрекоха в интерес на наличието на азиатците. Нима здравето не е универсално право?

Тайвански представители не могат да участват на срещата на здравни министри, специалисти и неправителствени организации поради политически подбуди. Световната здравна асамблея обаче следва да пази здравните права на индивида, без значение от неговата раса, политически убеждения и обществено положение.

Ако Тайван не може да взе участие на форума, то по какъв начин може да подсигурява правото на здраве на своите милиони жители? Географското разположение на страната е такова, че тя е значима комерсиална и туристическа точка в Азиатско-тихоокеанския район. Въпреки че тя е дейна филантропично, не бе позволена на срещата поради Пекин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР