На 21 март почитаме паметта на Св. ап. Яков –

...
На 21 март почитаме паметта на Св. ап. Яков –
Коментари Харесай

Седем прекрасни имена черпят днес! Почитаме брат Господен по плът

На 21 март почитаме паметта на Св. ап. Яков – брат Господен. Св. ап. Яков, или както го изписват още Иаков, е брат на Иисус Христос по линия на Йосиф. Както е известно,  земният младоженец на Дева Мария бил вдовец и имал деца от първия си брак. Единият му наследник се казвал Яков, написа флагман.бг.  

Св. Яков, брат Господен бил почитател и станал един от учениците на Иисус Христос, както  и един от неговите 12 апостоли.  

След като Христос е бил разпънат на Кръста, възкръснал и се възнесъл на Небето, Св. ап. Яков станал първият свещеник на Йерусалим и заемал този пост в продължение на цели 33 години.   Св. ап. Яков не е писал Евангелие както са създали други четирима апостоли – Марко, Матей, Лука и Йоан, по тази причина не е титулуван евангелист.

Но Св. ап. Яков е написал първата в християнството варения брат на Иисус Христос приключват страдалчески както и на множеството от неговите възпитаници и апостоли. Св. Яков  бил  хвърлен от стряхата на храма, в който служел. Пребили го с камъни и най-после, след мощен удар в главата, той умрял.  

Имен ден честват всички с имената Яков, Яко, Якоб, Якобина, Жак, Жаклин, Жаклина.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР