На 21 март 2019 г. в курорта Рибарица, общ. Тетевен,

...
На 21 март 2019 г. в курорта Рибарица, общ. Тетевен,
Коментари Харесай

Специалисти по педагогика проведоха работна среща в Тетевен

На 21 март 2019 година в курорта Рибарица, общ. Тетевен, бе открита работна среща на екипа за организация и ръководство на план „ Квалификация за професионално развиване на педагогическите експерти “ и за показване на нови планове.
Като хазаин, доктор Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен откри събитието с думите:,,За мен е извънредно наслаждение да ви посрещна на територията на община Тетевен. Мисля, че в тази зала няма човек, който да не е уверен в това, че образованието е значима част от бъдещето на страната и тъкмо в тази посока работят министерството и държавното управление. Ние, като Община, също слагаме акцент върху образованието. Работим интензивно по Механизма за приобщаване на учениците, които не посещават учебно заведение, квалификацията на учителите, по опциите за професионално обучение, като към този момент имаме и три паралелки за дуално образование и не на последно място за възстановяване на материално-техническата база “.

В целевата група на плана влизат педагогическите експерти ( учители, шефове и други, според Закона за предучилищното и учебно обучение ), които през интервала на плана работят в системата на образованието. Всички участници ще имат опция да заявят предпочитание за образование по избрани стратегии, които подхождат на потребностите им от спомагателна подготовка. Специалистите ще бъдат подкрепени да придобият по-висока професионално-квалификационна степен, съответстваща на професионалното им израстване.
В работната среща взеха присъединяване представители от МОН в лицето на: Геновева Черкезова, Ремдие Ибрям, Борислав Първанов, Гергана Станчева, Полина Фетфова, Грета Ганчева, Пенка Иванова, Даниела Недялкова, Петя Кръстева и Наталия Михалевска. Присъстваха още Петя Кръстева – Директор на дирекция „ Управление и осъществяване на планове “, Еленко Начев – шеф РУО,,Ловеч “, представители на Управляващ орган на Оперативна програма НОИР, шефове и учители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР