На 21 и 22 септември в село Ценово ще се

...
На 21 и 22 септември в село Ценово ще се
Коментари Харесай

Събор „Ценово пее и танцува“ обединява ценители на фолклорното ни богатство

На 21 и 22 септември в село Ценово ще се организира XIII Фолклорeн събор „ Ценово пее и танцува “. Централният площад ще се трансформира в сцена, на която ще се изявят самодейни сформира и самостоятелни реализатори от цялата страна. Фестивалът трайно се вписа в културния образ и празничния календар на общината и Министерството на културата. За втора година фолклорният събор „ Ценово пее и танцува “ е включен като едно от българските събития в Календара на европейските дни на културното завещание. Очаква се през двата дни на събора на сцената да се изявят повече от 60 самодейни състава с повече от 1100 участници и близо 45 самостоятелни реализатори от разнообразни краища на България.

Зрители и посетители ще станат съпричастни и в пресъздаването на присъщи за региона национални традиции и обичаи. Членове на Пенсионерския клуб „ Млади сърца “ още веднъж са подготвили поредност от изненади за участниците и феновете. Жените с посребрени коси ще показват позабравени занаяти и ще почерпят всички присъстващи със сладостен булгур. През първия ден на събора концерт ще изнесе попфолк певицата Валя. Гайдарска група от  Златоград ще покаже, за какво нашата музика е подарък за извънземния разсъдък в необятната Вселена.
Фестивалът няма спортен темперамент. Всеки от изпълнителите ще получи специфични награди от уредниците на проявата - плакет и грамота за присъединяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР