На 21 и 22 септември в село Ценово ще се

На 21 и 22 септември в село Ценово ще се ...

Събор „Ценово пее и танцува“ обединява ценители на фолклорното ни богатство.

На 21 и 22 септември в село Ценово ще се проведе XIII Фолклорeн събор „Ценово пее и танцува“. Централният площад ще се превърне в сцена, на която ще се изявят самодейни състави и индивидуални изпълнители от цялата страна. Фестивалът трайно се вписа в културния облик и празничния календар на общината и Министерството на културата. За втора година фолклорният събор „Ценово пее и танцува“ е включен като едно от българските събития в Календара на европейските дни на културното наследство. Очаква се през двата дни на събора на сцената да се изявят повече от 60 самодейни състава с повече от 1100 участници и близо 45 индивидуални изпълнители от различни краища на България.

Зрители и гости ще станат съпричастни и в пресъздаването на характерни за района народни обичаи и традиции. Членове на Пенсионерския клуб „Млади сърца“ отново са подготвили поредица от изненади за участниците и зрителите. Жените с посребрени коси ще представят позабравени занаяти и ще почерпят всички присъстващи със сладък булгур. През първия ден на събора концерт ще изнесе попфолк певицата Валя. Гайдарска група от  Златоград ще покаже, защо нашата музика е подарък за извънземния разум в необятната Вселена.
Фестивалът няма състезателен характер. Всеки от изпълнителите ще получи специални награди от организаторите на проявата - плакет и грамота за участие.

Източник: actualno.com