На 21 февруари от 19 часа в зала България“ ще

...
На 21 февруари от 19 часа в зала България“ ще
Коментари Харесай

„Кралицата на маримбата“: За Василена Серафимова музиката е живот


На 21 февруари от 19 часа в зала „ България “ ще звучи. Маестро Христо Йоцов, един от най-бележитите музиканти на българската джаз сцена, ще показа собствен авторски концерт дружно с Плевенската филхармония. Събитието е във връзка тяхната 70-годишнина.

„ Черешката на тортата “ в този концерт е присъединяване на световноизвестната перкусионистка Василена Серафимова. Срещнахме я на една от. Тя свири на най-престижните международни подиуми. Най-големите престижи в музиката я назовават „ престиж “. Други ѝдават името „ Кралица на маримбата “.

И всички те са прави. Защото за Василена Серафимова музиката е живот.

„ Аз ви благодаря, че дойдохте да ни видите тук в Плевен. Аз се прибрах през вчерашния ден от Франция, намираме се в Историческия музей в Плевен и се готвим за концерт 70 години от основаването на Плевенска филхармония. И с авторска музика на Христо Йоцов, имам щастието да бъда и да изсвирвам в двоен концерт с него самия – за комплект барабани, маримба и симфоничен оркестър “, споделя Василена Серафимова.

Проф. Христо Йоцов от дълго време на Василена. И без да се замисли, я кани да бъде част от двата му авторски концерта. Първият е в Плевен, а вторият – в София.

„ Публиката ще види и в София прелестни солисти, доста блестящо театрално наличие, тандема Михаил Йосифов и Велислав Стоянов, тромпет и тромбон. И черешката тортата в цялата тази работа е наличието на един наш огромен музикант, който прави международна кариера, родом от Плевен, възпитаничка на плевенската школа. Един удивителен и свирач, и престиж. Когато з, тя я изпълва! С едно необикновено чувство по какъв начин се прави музика “, споделя и проф. Христо Йоцов, джаз музикант, композитор и учител.

Вижте повече във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР