На 21 февруари министърът на енергетиката Anton Anton посети Крайова,

...
На 21 февруари министърът на енергетиката Anton Anton посети Крайова,
Коментари Харесай

Румъния ще похарчи EUR 180 млн. за новаторски проект за подземно съхранение на газ


На 21 февруари министърът на енергетиката Anton Anton посети Крайова, с цел да приготви стъпките за разпространение в Румъния на новаторски план в региона на съхранението на природен газ. Предвижда се изследване за изпълнимост на план за 200MW Craiova project - нова група в смесен цикъл и високоефективна когенерация, употребяваща съхранен газ в Ghercesti.

Проектът включва три съществени детайла: електроцентралата в Крайова, подземното вместилище за природен газ в Ghercesti и възобновима сила.

„ Тези три детайла би трябвало да бъдат обсъждани интегрирани, като се стартира от прекосяването на електроцентралата в Крайова от въглища на природен газ. Но нововъведението в този развой не се отнася толкоз до този факт, а че ще използваме остатъка от вятърна сила на Румъния за запазване и добиване на газ от подземното вместилище в Ghercesti. С такова решение Ghercesti, ситуиран в непосредствена непосредственост до електроцентралата в Крайова, ще се трансформира в едно от най-големите газохранилища в страната. Това е значим план освен за Крайова, само че и за цялата страна ”, сподели Anton Anton.

Проектът е във фаза подготовка на предпроектно изследване и се прави оценка на EUR 180 млн, сума, която покрива превръщането на нова група от 200 МВт в газ в когенерация. Финансирането на плана ще бъде обезпечено от 70% европейски фондове и 30% от бюджета на енергийния комплекс Oltenia Energy Complex (Механизъм за търговия с излъчвания – ETS, Схема за търговия с излъчвания 10с).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР