На 21 февруари 2019 г. за пети пореден път в

...
На 21 февруари 2019 г. за пети пореден път в
Коментари Харесай

Innovation Explorer 2019: Отвъд границите на технологиите и хората

На 21 февруари 2019 година за пети следващ път в София, в Sofia Event Center, ще се организира форумът за нововъведения Innovation Explorer. Организатори са „ Капитал “ и Innovation Starter. Темата на юбилейното издание е лимитът на опциите на технологиите и хората. Събитието ще бъде намерено с магическо шоу, провокация към творчеството.

Водещият на събитието, Светослав Иванов от 120 минути на bTV, през 2018 година към този момент повдигна въпроса за “черното огледало ” (препратка към английския научно-фантастичен сериал Black Mirror), а през 2019 година уредниците дават обещание да доразвият тематиката с извънредно провакативни лектори и тези: какви са непредвидените последици от развиването на новите технологии в модерното общество, трансфораха ли се технологиите в нова вяра, има ли граници, които не трябва да преминем?

Сред лекторите през 2019 година ще можете да видите:

Креативния шеф на BBC Dan Ramsden (Англия).

Butzi, keynote преподавател на TEDx, преподавател по креативност и магьосник (Франция).

Стивън Томас, шеф на Американския център за обществено здраве (САЩ).

Български изобретатели и иноватори, като Спас Керимов, Славейко Джамбазов, Елвин Гури и други, като наличието е проведено в два панела: „ Технологии “ и „ Хора “.

На събитието по традиция ще се проведат и на практика работилници. Тази година те са две:

1. Radical Collaboration е способ за коренно съдействие, който се основава на основен принцип от Дизайн мисленето за включването на многообразен опит към подтекста на казуса.

“Радикалното съдействие ” се разграничава от стандартните подходи, защото е предопределено да обхване голям брой гледни точки в обща посока, а не просто да разчита на „ по този начин наречените специалисти ”. По този метод процесът оказва помощ да се преодолее или да се премине оттатък безсъзнателните предубеждения, които са склонни да ни принуждават да се въртим в кръг. Водещи са фасилитатори от Stanford University Innovation Fellows Society.

2. Playfulness LEGO® SERIOUS PLAY®, способ за изобретателни извършения в сериозния бизнес свят, основан от LEGO. Идеята за методологията поражда през 1996 година, когато двама професори – Johan Roos и Bart Victor – в Швейцария, дружно с основния изпълнителен шеф на LEGO Group и притежател, Kjeld Kirk Kristiansen, изследват различни принадлежности и системи за стратегическо обмисляне. Те създават ново схващане за цената на чиновниците и идея за разрастваща се адаптивна тактика, която включва, несъмнено, потреблението на детайлите на LEGO като триизмерни модели за решение на бизнес въпроси и провокации. Стратегията е наречена LEGO® SERIOUS PLAY® и от нея взъниква новата компания, наречена Executive Discovery Ltd., която създава и осъществя метода ЛЕГО® SERIOUS PLAY® на пазара. Водещият, Николай Тинков, е сертифициран коуч по метода от Дания.

Не пропускайте ранната регистрация за събитието до края на 2018 година, тъй като тази година местата са лимитирани до 1500. За цените на пакетите и повече информация, посетете уеб страницата на събитието: www.innovationexplorer.bg или във Фейсбук.

Форумът се организира с генералната поддръжка на UniCredit Bulbank и Kaufland и в партньорство с SAP, BMW, Microsoft, Questers, Isobar, Empower Capital, LauncHub Ventures, Nestle и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР