На 21 април тази година британската кралица Елизабет II навърши

...
На 21 април тази година британската кралица Елизабет II навърши
Коментари Харесай

Ето защо Елизабет II се радва на крепко здраве и дълг живот

На 21 април тази година английската кралица Елизабет II навърши 93 години. Въпреки възрастта си, тя към момента наподобява сносно, а всекидневието й е наситено със събития.

Затова и доста хора не стопират да се питат каква е тайната на дълголетието й.

Повечето са на мнение, че всичко се дължи на положителните гени. Все отново майка й доживя до 101 години – нещо, което в днешно време се случва много рядко.

Експертите обаче споделят, че генетиката не играе съществена роля. Не би трябвало да забравяме за фактора околна среда, както и за метода и качеството на живот.

Проучванията демонстрират, че процесите на стареене се форсират, в случай че пушим, злоупотребяваме с алкохол, не спортуваме и непрекъснато сме в стресови обстановки.

Как кралицата съумя да изживее съвсем цялостен век? Ще ви разкрием осемте секрети на Елизабет II за дълъг живот, от които всеки може да управлява, написа jenata.blitz.bg.

Редовни медицински прегледи

Колко постоянно посещавате болница, с цел да преминете повсеместен обзор и да получите здравна помощ? Според статистиката по-голямата част от хората вървят на доктор, когато са изправени пред някакъв здравословен проблем.

А Елизабет II постоянно се подлага на профилактични прегледи, които разрешават навреме да се открие и доста да се понижи рискът от развиването на съществени болести.

Активен метод на живот

Британците обичат да вървят по доста. Това важи и за членовете на кралското семейство. Те всеки ден прекарват часове в разходка из парка, ситуиран в замъка Балморал, в който Елизабет II постоянно почива с децата и внуците си.

Освен това кралицата е луда по ездата. Ходенето, конната езда и упражненията оказват позитивен резултат върху общото й положение и усъвършенстват здравето й.

Всъщност, това от дълго време е научно потвърден факт. Ако всеки ден отделяте най-малко по 30 минути, с цел да спортувате, ще поддържате кръвното си налягане, кръвната захар и сърдечния си темп в норма!

Всеки ден учете по нещо ново

Дори на 93-годишна възраст, кралицата остава глава на Англия и взема всички най-важни решения. За да извършва добре отговорностите си, за нея е извънредно значимо да поддържа мозъка си изострен.

Елизабет II всеки ден учи по нещо ново. Тя се интересува от интернет и от време на време посещава английската централа на международната търсачка Гугъл.

Освен това обича да чете, да играе стратегически игри и да взема решение кръстословици. Благодарение на това даже в преклонна възраст тя може да се похвали с избистрен разум и ясна мисъл.

Контрол на тежестта

Елизабет II в никакъв случай не е имала проблеми с наднорменото тегло, макар че не се е подлагала на диети и интензивни тренировки. Тайната на положителната й форма се дължи на обстоятелството, че деликатно следи тежестта си. И в това няма нищо инцидентно.

Лекарите са безапелационни, че е доста значимо всеки човек да се поддържа във форма. Според здравната статистика хората с наднормено тегло са по-податливи към диабет вид 2.

В допълнение, затлъстяването се отразява отрицателно на цялостното здравословно положение, на действието на всички вътрешни органи и редуцира доста продължителността на живота.

Правилно хранене

В продължение на доста десетилетия обичайна английска диета не беше толкоз потребна. Тя се основаваше на потреблението на огромни количества мазнини и въглехидрати, което не способства за загубата на тегло.

Днес обаче всичко се е трансформирало фрапантно. Повечето експерти по хранене са на мнение, че в основата на здравословното хранене са пресните плодове и зеленчуци и зърнените култури.

Елизабет II следи доста деликатно с какво се храни. Дълголетието си дължи на обстоятелството, че употребява доста растителни артикули, отглеждани в екологично чисти региони на страната. Освен тях яде риба и месо от животни и птици, които се отглеждат в кралските ферми.

Чай и ечемичена вода

Всеки ден безусловно всички британци се откъсват от делата си, с цел да изпият по чаша чай. Тази традиция е на стотици години, само че продължава да се уважава и до ден сегашен.

Кралицата на Англия също я следва. Но въпросът не е единствено в културно-историческото завещание.

Тази напитка има богат химичен състав, а също така понижава риска от онкологични и сърдечно-съдови болести, стопира възпалителните процеси и оказва помощ за пречистване на тялото от отрови.

Другото нещо, без което британците не могат да си показват живота си, е ечемичната вода. Понякога, с цел да подобрят усета й, прибавят сок от лайм или пресни плодове.

Тази напитка е богата на доста витамини, минерали, разтворими и неразтворими фибри и оказва позитивен резултат върху действието на бъбреците и органите на пикочно-половата система.

Домашни животни

Елизабет II доста обича кучетата, изключително тези от породата Уелско корги. Специалисти от Университета в Ню Йорк организираха изследване и откриха, че общуването с домашни любимци оказва позитивен резултат върху психическото и прочувственото положение, както и върху кръвното налягане.

Разхождайки се с четириногия си другар, ще във вас ще стартира да се създава хормонът на щастието, който ще възстановява обменните процеси в организма и ще ви накара да се почувствате доста по-добре.

Семейни връзки

Хората, които непрекъснато поддържат връзка с близките - с членове на фамилията си, другари и познати, живеят по-дълго от тези, които нямат обществени контакти и непрекъснат кръг от другари. Елизабет II е известна с интензивната си социална активност.

През 2007 година тя отпразнува 60-годишнината от сватбата си с принц Филип и стана първият монарх в историята, който отпразнува диамантена женитба. През целия си живот тя е имала мощни връзки единствено с един човек и е съумяла да построи постоянна фамилна връзка.

Това са тайните на дълголетието на една от най-влиятелните дами в света. Спазвайки препоръките й, можете да живеете дълго и щастливо!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР