На 21-22 септември в социалните мрежи се появиха много видеоклипове

...
На 21-22 септември в социалните мрежи се появиха много видеоклипове
Коментари Харесай

Руснаците бягат в Казахстан и Грузия, Кремъл отрича очевидното

На 21-22 септември в обществените мрежи се появиха доста видеоклипове със тапи, зародили на съветските гранични контролно-пропускателни пунктове, основно на границата с Грузия, Казахстан, Монголия и Финландия. Причината е повече от ясна – оповестената от съветския президент Владимир Путин частична военна готовност, която ще прати на гибел още десетки хиляди руснаци във войната против Украйна.

Километрични опашки се образуваха на границите на Руската федерация, а също така хиляди съветски жители, с цел да избегнат готовност, се изтеглиха и по въздух. Самолетните билети за изходящи полети от Русия се изкупиха за броени часове.

На границата сред Русия и Грузия – през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Верхний Ларс “ в Северна Осетия, се натрупа голяма опашка от коли, като съгласно очевидци прекосяването на границата е отнемало по 10 часа. В Оренбургска област също са снимани големи тапи в посока Казахстан. Мнозина минаха казахстанската граница и пеш. Огромно скупчване на коли е снимано и на граничния пункт „ Кяхта “ в посока Монголия. Руската република Бурятия, граничеща с Монголия, е една от най-засегнатите от решението на Путин да стартира война против Украйна. Огромни опашки е имало и в посока Финландия, като прекосяването на границата там е отнемало до пет часа.

Кремъл, по остаряла своя традиция, отхвърля очевидното и разказа протичащото се на границата като „ подправена информация “. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че информацията за всеобща евакуация на руснаци към други страни е „ мощно пресилена “, написа Meduza.

На 21 септември Владимир Путин подписа декрет, обявявайки въвеждането на „ частична военна готовност “ в Русия. Това се случи близо седем месеца след началото на пълномащабната война, която съветският президент стартира непредизвикано против Украйна. РФ търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника в Украйна. Военният министър Сергей Шойгу излъга, че досега страната му е дала единствено 6000 жертви във войната. Кремъл не даде свястно пояснение за какво е нужна готовност на 300 000 бойци, в случай че съветската войска е изгубила единствено шест хиляди в Украйна.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР