На 20 юни Слави Трифонов ще участва в аукцион на

...
На 20 юни Слави Трифонов ще участва в аукцион на
Коментари Харесай

Слави Трифонов на търг в Ню Йорк за китара на Дейвид Гилмор

На 20 юни Слави Трифонов ще взе участие в аукцион на " Кристис " в център " Рокфелер ", Ню Йорк. Предметът, с който телевизионният водещ желае да се снабди, е китара на емблематичния музикант Дейвид Гилмор от групата Pink Floyd.

В забележителната постройка в Манхатън към този момент са изложени 127 от музикалните принадлежности на рок китариста.

Трифонов няма да участва персонално на мястото, като за свои представител изпраща в Голямата ябълка Емил Гатев. Той, дружно със своята брачна половинка Милена, е притежател на музикалната къща " Гатев и Ко ", която се грижи за поръчките и доставките на инструментите на " Ку-ку бенд " в продължение на цели 23 години.

Гатев ще наддава на търга за всяка от пуснатите в продажба китари на композитора от Pink Floyd, като за задачата ще получава указания непосредствено от Трифонов, чрез телефонна връзка. Представителят ще би трябвало да прелети океана преди събитието, с цел да може да прегледа авансово експонатите в залата.

Слави не мисли да щади средства, с цел да придобие една от именитите " Телекастър ", " Фендер Стратокастър " и " Броадкастър ", с които Гилмор е изсвирил едни от най-прекрасните соло партии в творчеството на групата. Предполагаемата цена на тези марки ще наброява сред 100-150 хиляди $. Сумата за марките " Гибсън " и " Земетис " се чака да бъде до 70 хиляди $, а за акустичните модели на " Фред Гретч " и " Марти " - 50 хиляди $.

Всеки един от инструментите е бил част от множеството международни турнета на Pink Floyd, като за аукциона експонатите имат документ за автентичност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР