На 20 юни председателят на Международната асамблея на православието Сергей

...
На 20 юни председателят на Международната асамблея на православието Сергей
Коментари Харесай

Грузия, православието и САЩ

На 20 юни ръководителят на Международната асамблея на православието Сергей Гаврилов, народен представител в съветската Дума, открива съвещанието на форума от мястото на ръководителя на грузинския парламент. Мястото е посочено от страната хазаин, от грузинците.

Това е израз на уважителното отношение, което имат към православието страните, чиито депутати образуват Асамблеята. Става дума за парламентарен разговор на 25 страни. А държанието на Гаврилов е в границите на одобрената традиция.



Сергей Гаврилов

Този факт обаче се интерпретира като интервенция на Русия във вътрешните работи на Грузия. Разбира се, никой не пита дали предходният ръководител - грък, се е намесвал в нечии вътрешни работи, сядайки в шефските кресла в парламентите на предходните страни домакини?

Като вземат мотив от своята преднамерена и нелогична интерпретация, събралите се пред Народното събрание грузинци, ръководени от опозицията, се пробват с принуждение да влязат в Народното събрание, искайки оставките на грузински ръководители. Демонстрантите издигат плакати „ Русия - агресор ", „ Русия - окупатор ".

А журналистическите камери са ситуирани към множеството преди конфликта с полицията, което ясно приказва за „ проведена спонтанност ". В конфликта със силите на реда съгласно грузинските управляващи са арестувани 305 индивида, 240 са потърпевши, от тях над 80 служители на реда и 31 публицисти. Всичко, което се случи, е ясна проява против православието и парламентарния разговор. А парламентаризмът през днешния ден е една от дребното площадки, на които народите могат да търсят мир и съдействие.

Защо за следващия удар против Русия беше употребена Между парламентарната асамблея на православието?
Съединени американски щати подчиняват околните в предишното до Русия нации със тактики, които имат доста общи детайли. Особено когато тези нации са православни.



Звияд Хамсахурдия

В Грузия това стартира по времето на първия президент на страната - Звияд Хамсахурдия, с налагането на мощни националистически настройки. Продължи при някогашния президент Михаил Саакашвили с ясната геополитическа ориентировка към Съединени американски щати и наложителния в тази ситуация блян към участие в НАТО. Сега идва ред на удара против православието - останалата общо взето единствена солидна връзка сред Грузия и Русия. Всичко друго в демократичното обезобразяване на Грузия е съпътстващо - гей паради и всевъзможни други вероятни удари против обичайните полезности.

Задължителен детайл е промяната на църквата.



Забелязахте ли, че на демонстрациите пред грузинския парламент антируските плакати бяха написани основно на британски? Защо? Защо не на грузински или на съветски? Когато човек избира на какъв език да написа, той мисли на кого желае да каже нещо. Грузинските протестиращи на грузинците ли говореха? Или желаеха да кажат нещо на руснаците? Не, несъмнено. Английските текстове бяха предопределени за CNN, за американците. „ Господарите на света " трябваше да получат уверения, че дейната част от грузинското гражданско общество ненавижда Русия и най обича Пътя, който ѝ сочат Съединени американски щати.

Та стана дума за православието.



черква Цминда-Самеба

Може би това е последният бастион против евроатлантическото попиване. Последният бастион, който брани престижа, въздействието и духовната мощ на Русия пред украинци, грузинци, молдовци, беларуси, арменци, българи... Ударът против Междупарламентарната асамблея на православието е добре обмислен и създаден.

коментар: Николай Малинов

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР