На 20 януари левицата ще внесе искане за вот на

...
На 20 януари левицата ще внесе искане за вот на
Коментари Харесай

Стефан Бурджев, БСП: Ние провокирахме държавата да вземе мерки за водната криза

На 20 януари левицата ще внесе искане за избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 " на тематика " Екология ". Какви са главните претекстове за вота и на кои от останалите политически сили ще разчитат социалистите - посетител по тематиката в " Още от деня " беше депутатът от Българска социалистическа партия Стефан Бурджев.

Депутатът разяснява за какво левицата не отдръпва настояването си, макар съответните дейности по въпроса с водната рецесия в Перник и ареста на министъра на екологията Нено Димов.
Стефан Бурджев, народен представител от Българска социалистическа партия: Ние поставихме тази тематика, ние обявихме, дадохме образци и провокирахме държавната машина да вземе някои ограничения. Аз обаче съм последовател на по-последователни действия, тъй като такива акции гледахме доста по времето на кабинета " Борисов 1 " и след това ни пристигнаха честитки от Европейския съд по правата на индивида. Нека да не избързваме с този политически и медиен звук, и да не залъгваме българските жители, че това ще реши проблемите.
Трябва ясно да се потърси отговорност, безапелационен е представителят на Българска социалистическа партия. Той акцентира, че за последната година от левицата са отправили над 60 въпроса на парламентарния надзор по тематиката за боклука, въздуха, водата.

Бурджев разяснява и настояването на синдикатите от цех " Стомана " - Перник да не бъде спирано водоподаването от язовир " Студена ".
Стефан Бурджев, народен представител от Българска социалистическа партия: Трябва доста рационален и изчерпателен разговор, защото казусът от обществен се трансформира и в стопански. Тук има и алтернатива - 1500 души да останат без работа, като се изключи че нямат вода всички жители на Перник. Трябва да се откри взаимноизгодно решение за всички.
За идния избор на съмнение депутатът разяснява, че Българска социалистическа партия ще договаря както с парламентарните групи на партии, по този начин и с самостоятелни депутати.
Стефан Бурджев, народен представител от Българска социалистическа партия: Ако получим нужното болшинство, това държавно управление ще падне. Разчитаме на всички партии, които имат явен знак за тъждество с това, което декларират и това, което вършат на каузи. Ще беседваме с всички самостоятелни депутати.
Вижте целия диалог във видеото!
 Разпитаха заместител на Нено Димов за водоподаването към язовир Разпитаха заместител на Нено Димов за водоподаването към язовир "Студена "
Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков е разпитан в Специализираната прокуратура поради водната рецесия в Перник. Живков дава отговор им...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР