На 20 януари 2020 г. прокуратурата излезе с официално съобщение,

На 20 януари 2020 г. прокуратурата излезе с официално съобщение, ...

Копанията на Гебрев: Вече е потвърдено, че в членка на НАТО и ЕС е извършен терористичен акт.


На 20 януари 2020 г. прокуратурата излезе с официално съобщение, че са повдигнати обвинения срещу три лица, руски граждани, за опит за предумишлено убийство на Емилиян и Христо Гебреви, собственици на фирма Емко, и директор в компанията.

Според прокуратурата в периода от 28.04-04.05.2015 г. те се опитали да отровят Гебрев с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен характер. Опитът за убийство на Емилиян Гебрев беше първоначално свързан със случая на отровения руски разузнавач Сергей Скрипал.

През февруари месец 2019 г. беше направен лабораторен анализ, който показа, че това е вид пестицид, част от групата на бойното отровно вещество "Новичок".
Още по тематаПрокуратурата: Отровили Гебрев заради оръжейна пратка за УкрайнаГрупа от руснаци е проверявана по случая "Гебрев"ФБР разчита кадри от охранителни камери по делото "Гебрев", вижте ги (видео)Трима руснаци с обвинения за отравянето на Гебрев и сина му, Интерпол ги издирва Москва настоя България да работи с Русия по случая с отравянето на Гебрев

Източник: dir.bg