На 20 септември започва предоставянето на пакети с храни за

...
На 20 септември започва предоставянето на пакети с храни за
Коментари Харесай

Започва раздаването на пакети с храни за 500 000 нуждаещи се |

На 20 септември стартира даването на пакети с храни за най-нуждаещите се хора, оповестяват от Министерството на труда и обществената политика.

Около 500 000 българи ще бъдат подкрепени с близо 5500 тона храни за 13,4 млн. лева по график, направен от Българския червен кръст. Пакетите са обезпечени с финансиране по Оперативна стратегия за храни и/или материално подкрепяне от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се.

Подкрепа е планувана за хората, които получават помощи на разнообразни учредения. Списъците са направени от Агенцията за обществено подкрепяне. Пакетите съдържат 15 типа артикули от първа нужда. За тричленните и по-големи фамилии са планувани пакети от съвсем 28 кг храни общо, а по-малките ще получат по към 18 кг.

От старта на Оперативната стратегия за храни годишно към 500 000 нуждаещи се и членовете на техните фамилии получават поддръжка с артикули от първа нужда. До момента са раздадени над 80 000 тона храни под формата на повече от 1,4 млн. пакети и топъл обяд.

Към момента 201 общини дават топъл обяд на 58 500 души. Средствата са обезпечени от Европейския съюз по линия на механизма REACT-EU за превъзмогване на следствията от създалата се рецесия вследствие на разпространяването на COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР