На 20 ноември в залите на Балабановата къща в Старинен

...
На 20 ноември в залите на Балабановата къща в Старинен
Коментари Харесай

Сахак Касапян e победителят в ученическия конкурс за плакат

На 20 ноември в залите на Балабановата къща в Старинен Пловдив беше формалното показване на първата у нас ученическа галерия " Национален конкурс Плакат “ на учебните заведения по изкуствата от цялата страна. Изложбата се провежда от Национална художествена гимназия " Цанко Лавренов “ и Държавна организация за протекция на детето. 

51 млади художници от учебните заведения по изкуствата към Министерството на културата интерпретираха темата  " Сигурността на децата в действителна и виртуална среда “, а творбите им бяха оценени от експерти. В журито, управлявано от основния помощник в Националната художествена академия в София доктор Ненко Атанасов участваха преподаватели в НХА и АМТИИ – Пловдив, графични дизайнери, представители на Министерството на културата и Държавната организация за протекция на детето.

Комисията определи две първи награди – на Сахак Касапян от НХГ " Цанко Лавренов " за плаката му " Лабиринт ", и на Ивет Петкова от Националната гимназия за приложни изкуства " Св. Лука " - София за творбата ѝ " Много си сладка ".

Втора награда спечели Йоана Карчева от  софийското приложно учебно заведение, а трета стана Хатче Алиева от НХГ " Димитър Добрович " - Сливен. Журито даде и пет поощрителни награди - на Силвия Иванова от Сливен и на възпитаниците на пловдивската художествена гимназия Атанас Каракашев, Златина Илиева, Йоана Караиванова и Радослава Иванова. Георги Костадинов бе отличен като най-млад създател.

Директорът на НХГ " Цанко Лавренов “ Светлозар Чавдаров поздрави призьорите и разгласи, че формалната гала по награждаването им ще се състои в Държавната организация за протекция на детето в София през декември.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР