На 20 ноември в Народното събрание, депутатите на ВМРО от

...
На 20 ноември в Народното събрание, депутатите на ВМРО от
Коментари Харесай

ВМРО се обяви против промени в закона, свързани с притежаването на оръжия

На 20 ноември в Народното събрание, депутатите на Вътрешна македонска революционна организация от ПГ на „ Обединени патриоти “, предизвикват среща по отношение на измененията в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения /ЗОБВВ и ПИ/, оповестени на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи на 3 април 2018 година
Нуждата от такава среща е подбудена от сигнали и писма, изпратени до депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, оповестиха от партийния пресцентър. В тях сдруженията и организациите, които директно са заинтригувани от измененията, стачкуват против следващата смяна, подбудена от следващата промяна на Европейска комисия в региона.
Още преди измененията да бъдат входирани в Народно събрание, организациите на ловците, реконструкторите, колекционерите на оръжия, както и другите спортни федерации за пукотевица и хора, занимаващи се с възстановки на исторически събития, са дали своите негативни мнения и претекстове, които явно не са взети под внимание, с изключение на от Министерството на защитата.
Част от претекстовете на вносителите по отношение на измененията в ЗОБВВиПИ са, че се осланят на условията на Европейските наставления за предварителната защита на битката с тероризма и трансграничната престъпна престъпност на територията на Европейски Съюз.
Мотиви, които съгласно засегнатите организации ощетяват, както българските притежатели на оръжия, по този начин и производителите им. Под този предтекст действително се постанова отнемането на оръжията на над 80 хиляди ловци, притежаващи полуавтоматични карабини.
Според новите промени под позволителен режим ще бъде сложено и газовото оръжие. Само за информация, на територията на Европейски Съюз се газово оръжие се добива свободно, а у нас то даже е на осведомителен режим към Министерство на вътрешните работи.
Ето за какво депутатите от Вътрешна македонска революционна организация са събрали всички организации, които биха били наранени от измененията, както и представителите на държавните органи, които имат отношение по тематиката, с цел да бъдат изяснени бъдещите държавни политики по тематиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР