На 20 май светът отбелязва Международния ден на пчелата. Денят

...
На 20 май светът отбелязва Международния ден на пчелата. Денят
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на пчелата

На 20 май светът отбелязва Международния ден на пчелата . Денят се отбелязва от 2018 година по самодейност на Словенската асоциация на пчеларите с поддръжката на държавното управление на Словения, утвърден с резолюция A/RES/72/211 на Общото заседание на Организация на обединените нации от 20 декември 2017 година за да се осведоми обществеността за смисъла на пчелите и пчелните артикули, както и по въпросите, свързани със отбраната на застрашените от изгубване пчели. Денят е годишнина от рождението на словенеца Антон Янша /1734-1773/, който изучавал размножаването на пчелите и положил основите на актуалното пчеларство.
Във връзка с интернационалния ден на пчелата, на 20.05.20 година от 11 часа в Музея на пчелата, съдружие „ Биоград София “ ще показа публично плана " цифров музей ".
Дигитален музей е система от камери и специфична платформа за наблюдаване на пчелите онлайн, посредством която всеки ще може в избран ден и час (часът на пчелата) да преглежда музея и неговите жужащи жители през своя телефон или таблет. Така забавния свят на пчелите още веднъж ще е елементарно наличен за всички другари на музея, и изключително за учениците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР