На 20 май през 1946 г. в малкото градче Ел

...
На 20 май през 1946 г. в малкото градче Ел
Коментари Харесай

Шер на 76: Живейте, живейте! Старостта наближава

На 20 май през 1946 година в дребното градче Ел Сентро – Калифорния, в фамилията на арменец и полуфранцузойка-полуиндианкa се ражда звезда. Нейното име е Шерилин Ла Пиер Саркисян. Не след дълго, с помощта на харизматичния ѝ сексапил, артистизъм и безподобен глас, всички ще я запомним като Шер. Когато бъдещата певица е на невръстна още възраст, татко напуща фамилията, оставяйки майка - актрисата Джорджия Холта, да се грижи сама за щерка си.

Как Шерилин Саркисян се трансформира в Шер

От дребна Шер мечтае да тръгне по стъпките на майка си и да покори един ден огромната сцена на Холивуд. Едва 16-годишна тя напуща родния си град и самоуверено се впуска по дългия и нелек път към славата. Скоро откакто се открива в Лос Анджелис, целеустремената авантюристка се влюбва в 27-годишния музикант и композитор Салваторе Боно – Сони. Две години по-късно двамата подписват брак. Плод на любовта им е щерка им Честити, която се ражда през 1969 година след четири спонтанни аборта на Шер. Двамата вършат свое лично тв шоу, което се трансформира в едно от най-успешните в историята на американската телевизия - „ Часът на Сони и Шер “ по CBS. По време на взаимния си живот те основават 13 плочи дружно, които биват продадени в милиони копия по света и които не стопират да оглавяват музикалните чартове. Песента им I got you babe сполучливо се конкурира с песните на Бийтълс и Елвис Пресли и печели номер едно във всички ранглисти. През 1964 година Шер издава и първия си независим шлагер – All a really want to do.


Шер и Сони

През 1974 година, след 11 години брак, дуетът на сцената и в живота е разтрогнат. Само три дни след развода си със Сони, Шер се омъжва за рок музиканта Грег Олман, от който има наследник – Илайджа Блу. Пристрастеността на музиканта към хероина и алкохола обаче става мотив за раздялата им единствено девет дни след вричането им във честност един на различен.



Шер и неприятното момче на рокендрола - Грег Олман

Мъжете в живота на Шер

Сред фамозните мъже, с които певицата е имала интимни взаимоотношения, са Том Круз, Вал Килмър, Джийн Симънс от KISS, Уорън Бийти, Ричи Самбора от „ Бон Джоуви “, Ерик Клептън продуцентът Дейвид Гефън и още дузина не толкоз известни имена.

Модна икона

След като именитият дует Шер и Сони се разпада, ослепителната изпълнителка се отдава на безусловно независима кариера. Следват изявите ѝ освен на музикалната сцена, само че и в студиото на нейно лично комедийно шоу за малкия екран. Шер не остава безразлична и към стилните трендове. Същинска хала на сцената, за нея към този момент работят най-известните международни дизайнери. На един от концертите си Шер сменя към 40 тоалета. Така последователно неуверената и семпла провинциалистка се трансформира в същинска фешън икона и кумир за милиони почитатели по света.

В епохата на хипитата нейната екзотична осанка бързо идва на мода. ''В началото не бях уверена в нищо, тъй като знаех, че от огледалото не ме гледа синеока русокоска, каквато постоянно ми се е желало да бъда'', признава за предишното си Шер.

Звездна кинокариера

През 80-те години Шер потвърждава на света, че с изключение на певица, може да бъде и превъзходна актриса. Звездната ѝ кинокариера започва с приетата роля в режисираната от Робърт Олтман бродуейска пиеса - "Come back to the five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean ". За осъществяването си във филмите "Silkwood " и "Mask " Шер е номинирана за Оскар и Златен глобус, а през 1987 година печели златната статуетка за най-хубава женска роля във кино лентата „ Лунатици “.


Още триумфи за Шер

След прочут спад в кариерата на музикалното занятие Шер се завръща с гръм и тропот пред света с песента ''Believe''. С нея оглавява всички вероятни ранглисти и печели куп награди, в това число Грами. Година по-късно (през 1999-а) тя се снима в сполучливата драма ''Чай с Мусолини''. Идва ред на невероятния триумф на дуета с Ерос Рамацоти, с който записват песента ''Piú che puoi''.


Кадър от кино лентата "Чай с Мусолини "

През 2002 година Шер потегля на своето „ прощално” тригодишно турне, по времето на което изнася над 250 концерта, като приходите от тях доближават 250 милиона $. През 2008 година тя още веднъж се завръща към музикалната сцена и в продължение на 3 години изнася над 300 шоу-спектакъла в "Caesar's Palase ", Лас Вегас. Следва още едно забавно преобразяване на певицата – присъединяване й във кино лентата ''Бурлеска ", където си партнира с Кристина Агилера. За песента й към него - ''You heaven't seen of last to me”, Шер е удостоена със ''Златен глобус''.

Шер за пластичната хирургия

Шер е първата холивудска звезда, която намерено приказва за своите пластични интервенции. Не е загадка, че бюстът е повишен, формата на носа е изменена, както и фактът, че няколко нейни ребра са отстранени, в устните ѝ е инжектиран колаген, претърпяла е нееднократни инжекции с ботокс, покачване на клепачите, лифтинг на лицето и шията. Говори се, че към услугите на пластичната хирургия Шер е прибягвала над 50 пъти.

Шер е едно от дребното звездни величия, които не се опасяват да признаят, че се ужасяват при мисълта за старостта. ''Имам фантазия – в никакъв случай да не остарея. Старостта ден след ден взима от хубостта ми, а това мъчно може да бъде понесено от всяка една жена.”

За край ви сервира шепа от бисерната сбирка нейни цитати:

"Не знам какво друго щях да бъда, в случай че не бях това, което съм. Аз съм такава, каквато съм. "

"Мъжете са разкош. Не нужда. "

"Проблемът на някои дами е, че стартират да се вълнуват от някого, който не съставлява нищо изключително, а по-късно се омъжват за него. "

"Жените са същински архитекти на обществото. "

"Живейте, живейте! Старостта наближава. "

"Съпрузите са като пожари - излизат, когато останат без контрол. "

"Отговарям единствено на двама души, на себе си и Бог. "

"Мисля, че колкото по-добре наподобявам, толкоз по-добре се усещат гейовете. "

"Едно момиче може да чака подобаващия човек да пристигна, само че това не значи, че в това време няма право на неточности. "

В чест на неповторимата Шер споделяме в нашата част от най-красивите й фотоси през годините.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР