На 20 март премахваме зеления сертификат, обяви днес на специален

...
На 20 март премахваме зеления сертификат, обяви днес на специален
Коментари Харесай

Кирил Петков: На 20 март махаме зеления сертификат

На 20 март отстраняваме зеления документ, разгласи през днешния ден на специфичен брифинг министър председателят Кирил Петков.



Според него скоро цяла България ще е в зелена зона.

Успяхме да минем през тази " Омикрон " вълна без всеобщо затваряне на бизнеси и учебни заведения, с помощта на методиката, която създадохме, сподели министър председателят.

„ Усилията дават резултат. Премахването на зеления документ не значи, че не заслужава да се имунизираме, в противен случай “, добави здравната министъра Асена Сербезова.

Облекченията няма да стартират с премахването на зеления документ.

Доцент Ангел Кунчев, основният държавен здравен контрольор, съобщи, че след две години ограничавания и компликации идва моментът, в който може да кажем, че нещата вървят към добре.

На базата на разбор на заболеваемостта бил общопризнат тристъпков метод на облекчение на ограниченията. От 24 февруари всеки притежател на обект ще преценя дали да пуска клиенти със документ или не. Изискването за документ при личния състав остава.

От 5 март визитите в обществени обекти ще стават без зелен документ без значение от волята на притежателя. Остава условието за личния състав.

Зеленият документ ще остане за прилагане при пътешестване в чужбина там, където страните изискват да се потвърждава, че пасажерът е имунизиран.

Здравната министърка разгласи, че днешната вест няма нищо общо с митинга на партия " Възраждане " против зелените документи.

На въпрос на публицист за какво се взема решение премахването на документа, откакто държавното управление бе оповестило, че това ще стане при постигане на 60 на 100 имунизирано население, министърката Асена Сербезова съобщи:

" Това решение е резултат от мултифакторен разбор. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР