На 20 март гости в Нови хоризонти с Лили бяха

...
На 20 март гости в Нови хоризонти с Лили бяха
Коментари Харесай

В „Нови хоризонти с Лили” гостуваха Стоян Недин и Лари Бийл

На 20 март посетители в „ Нови хоризонти с Лили ” бяха Стоян Недин – сътрудник във фонд за рискова капитал Vitosha Venture Partners и Лари Бийл – финансист от Калифорния.



Стоян Недин

В първата част на предаването, господин Недин описа, за това по какъв начин се е насочил към рисковите вложения, занимавайки се със софтуерни компании. Той разяснява и отчет на Българската асоциация за дялово и рисково вложение (BVCA), който демонстрира, че югоизточна Европа е една от най-бързо растящите и разрастващи се еко-системи. На въпрос какви качества би трябвало да има един сполучлив бизнесмен, гостът посочи значимостта на по този начин наречените „ меки умения ”, уменията да се презентираш пред вложители и да умееш да слушаш.



Лари Бийл

Във втората част на предаването, от Съединени американски щати по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той показа няколко забавни вести. В момента на посещаване в Силициевата котловина е делегация от Европейския Съюз, водена от еврокомисар Мария Габриел. Тя включва 70 индивида, измежду които вложители, ректори на университети, кметове на градове и други. Целта е да се реализира партньорство сред американската и европейската еко-система и да се насърчи предприемачеството. Американският финансист описа и за идването на представители на един от най-големите акселератори в България – Plug & Play. Тяхната цел е да проучат българския пазар и договорят бъдещо партньорство. Визитата се реализира по линия на Фондация „ Български център по предприемачество ”.

Като музикален декор в предаването, звучаха осъществявания на кънтри-певеца Кийт Ърбън от албума му „ Days Go By ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР