На 20 и 21 юни 2018 г. в гр. Варна

...
На 20 и 21 юни 2018 г. в гр. Варна
Коментари Харесай

Във Варна се проведе морски форум Варна и региона между Черно море и Западните Балкани“

На 20 и 21 юни 2018 година в гр. Варна се организира Дискусионен Морски конгрес – 2018 на тематика " Варна и района сред Черно море и Западните Балкани “, която беше провежда от Федерацията  на научно-техническите съюзи - Научно-технически съюз по превоза, Варненска Търговско-Индустриална Камара и Регионален Клъстър " Североизток “.

Мероприятието беше намерено от господин Илиян Карагьозов – заместител регионален шеф. Поздравителен адрес към участниците във форума беше изпратен от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията – господин Ивайло Московски.

По време на форума специалисти от браншовете, свързани с превоза, логистиката, морското дело и съпътстващите действия разискаха тематики свързани със социално-инономическият капацитет на Варна и района, мястото на Варна в Транс-Европейската транспортна мрежа, автомагистралите на Варна, бъдещето на Пристанище Варна, българското корабостроене и кораборемонт, ролята на човешкия капитал за сполучливото използване на тактиката " Син напредък " и други.

В обособен панел бяха прегледани историческите и модерни аспекти на транспортните коридори. В рамките на конференцията беше показана тематична галерия на Държавен списък – Варна.

Поради актуалността на тематиката и значимото място, което Варна заема на транспортната карта на България и Европа участниците единомислещо взеха решение форума да прерасне в годишно мероприятие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР