На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на

...
На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на
Коментари Харесай

Проверка по морето доказа нарушения при строителството и ограничаване на достъпа до плажа!

 На 20 и 21 юли 2020 година под управлението на заместника на основния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) и в наличието на наблюдаващ прокурор от ВАП, органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас направиха инспекции по определяне законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките на способените органи установяваха редица нарушавания, в това число незаконосъобразно ограничение на достъп до плажната линия.

Проверка на обект " Алепу вилидж “ в местността " Алепу “ – Созопол установи построяването на укрепително оборудване – странична подпорна стена, в отклоняване от строителните бумаги. Извършената смяна е по време на строителството и не дава отговор на утвърждения капиталов план. ВАП ангажира неотложно способените дейности на ДНСК по отношение на противозаконното строителство по реда на Закон за устройство на територията.

Проверка в местността " Аркутино “ откри, че към сегашния миг не се правят строителни действия наоколо до крайбрежната линия. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова структура, чието създаване е прекратено през 1992 година Следва кметът на община Созопол да предприеме дейности по реда на чл.195 от Закон за устройство на територията за обезопасяването на обекта.

В местността " Буджака “ се откри съществуването на оградени с солидни огради терени и солидни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е вероятен само по тясна пътека, която може да бъде рискова за преминаващите през нея жители. За обектите в местността " Буджака “ са формирани обособени прокурорски преписки.

В парк " Росенец “ се откри, че не е обезпечен свободен достъп до крайбрежната линия поради сложена краткотрайна строителна ограда. В Министерство на регионалното развитие липсва утвърден капиталов план за създаване на пристанищен обект, няма утвърден капиталов план за построяването и на двуетажна сграда, ситуирана в непосредствена непосредственост до крайбрежната линия.

При инспекция на Комплекс " Венид Еко вилидж “ в Свети Влас се установи, че все още не се правят действия по строителството на жилищни здания и хотел - 36 бр. къщи в сходство с общата строителна възбрана за интервала до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. С оглед това, че не е била издадена експлицитна заповед до 21.07.2020 година, от кмета на община Несебър е изтънчено да бъде издадена такава до произнасянето на  Административен съд – Бургас по отношение на разрешенията за градеж в гористата околност. На органите на РДНСК – Бургас е предоставено предприемането на ограничения за напътствията на началника на ДНСК и за съблюдаване на Закон за устройство на територията.

Проверките под управлението на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР