На 20 февруари станаха 7 месеца, откакто го убиха! 7

...
На 20 февруари станаха 7 месеца, откакто го убиха! 7
Коментари Харесай

Почернената майка Атанаска Бакалова от Цалапица: Цялото семейство умираме бавно и мъчително след убийството на Митко

„ На 20 февруари станаха 7 месеца, откогато го убиха! 7 месеца, в които ние не стопираме да плачем от болежка. По-добре да бяха умъртвили мен и татко му, в сравнение с него “, ридае през сълзи Атанаска – майката на свиреп убития Митко от Цалапица.

 

Опечалената родителка е на прага на тотално обезсърчение, само че мощ за живот й дават дребната дъщеричка, която е с аутизъм и болният брачен партньор – бащата на Митко, който след убийството на момчето им отхвърля да се храни и се залежава на легло.

 

Трагедията в фамилията е цялостна, а съдът отсрочи делото за 26 март, тъй като главният обвинен Рангел Бизюрев продължава да е в Дания, въпреки че е арестуван от управляващите там. Братята близнаци – Борислав и Валентин Динкови, съучастници в кървавото действие, не престават да са в ареста, с вярата, че скоро ще бъдат пуснати условно, тъй като няма да се намерят задоволително доказателства.

 

24-годишният Димитър Малинов изчезна на 20 юли 2023 година Седмица по-късно бе обявено, че е бил погубен и тялото му е открито заровено под строителни боклуци край с. Цалапица, Пловдивско. Оттогава локалните поданици нямат нито момент покой, а близки и родственици на момчето провеждат мирни митинги всяка неделя в опит да намерят правдивост.

 

Майката на Митко споделя, че правосъдната система не е серпантина да работи и делото е било отсрочено за 26 март поради Рангел, който към момента се намира в Дания. Очакванията са, че той скоро ще бъде екстрадиран, само че не се знае датата. Тъй като е уверена, че синът й е погубен по изключително нечовечен метод, желае доживотна присъда за Рангел, без право на подмяна. Озадачени са, че в Районна прокуратура попадат близнаците, в окръжна прокуратура задочно е упрекнат Бизюрев въз основа на показанията им.

 

До момента към момента не са научили по какъв начин Рангел е съумял да напусне България и да замине за Дания. Имало огромно закъснение от РПУ Стамболийски. В продължение на повече от 36 часа от подадения от тях сигнал, Бизюрев не е бил извикан на разпит. Освен това на 24 юли бащата на близнаците им трансферира автомобил, вади им интернационалните паспорти бърза поръчка, които получават на идващия ден и отпътуват на море в Приморско цялото семейство, където са арестувани и вкарани в ареста. На 27 юли бива изровено тялото на сина й. На същата дата по обяд изтича заповедта за задържането на близнаците и те са пуснати без никаква мярка да се приберат в дома си. Тогава стартират и митингите в Цалапица. На 31 юли близнаците още веднъж са прибрани след издадена заповед за ареста им.

 

Бакалова е удовлетворена е от обстоятелството, че съдията се оказал обективен и решил, че щом са вадили паспорти в последния миг и осигурявали кола, е имало действителна заплаха да избягат. Ако това се било случило, Митко евентуално нямало да бъде изровен и щял да се води безследно липсващ.

 

Бакалова споделя през сълзи, че фамилията им е сринато и са обезумели от тъга и най-много от протичащото се. Останали са без думи. Нито следствието е като следствие, нито повдигнатите обвинявания, са обвинявания. Близнаците не престават да дават спорни показания. Сега мъртвец има, само че всички се пробват да се водят съучастници, ридае още тя.

 

Майката на Митко споделя, че от записите излиза наяве, че синът й е бил извикан на площадката от момиче. Те обаче идват с автомобил и го изненадват. Минути преди този момент единият брат – Борислав му написа известия, в които го пита дали ще излиза. Митко му отхвърля, тъй като има главоболие. Разбират се на идващия ден да пият кафе. Тогава се стига до момичето, което кани на среща Димитър минути по-късно и той се съгласява и отива. 

 

Научила, че близнаците си изгорили маратонките, откакто свършили „ работа “. Пита се, в случай че в действителност не са съучастници в убийството, за какво им е тогава да го вършат. Показанията им постоянно са разнообразни и трансферират всичко на Рангел. Всички се чудят по какъв начин твърда земя се копае по този начин елементарно – мястото е на съвсем километър край сметището, попада в територията на пустееща общинска земя. Там заровили тялото в кръгла дупка с диаметър 80 см. и дълбочина 40 см.

 

Митко излизал с момиче на име Яница, която не желала любовта им да се обявява обществено. Въпросната госпожица е била харесвана и от Борислав, и се виждала и с него. По всяка възможност става въпрос за ревнивост.

 

Бакалова сънувала сина си точно на 14 февруари, споделил й че е благополучен и е на безвредно място.

На 22 декември м.г. брачният партньор й е претърпял интервенция в София, при която му е бил отхвърлен стомахът поради недоброкачествен израстък. Сега е на химиотерапия и за два месеца е свалил 40 кг. Отказва да се храни и е безапелационен, че няма защо да живее.

 

Финансова помощ на фамилията оказва бабата на Митко, която работи в Гърция. Бакалова пък е персонален помощник на дъщеричката им, която е със 100% ТЕЛК и диагноза аутизъм. Момиченцето непрекъснато взема фотосите на батко си и ги целува, упорства да отворят стаята му, търси го, упорства да й обяснят къде е. 

 

Предполага се, че Рангел е държал Митко, а Борислав го е блъснал, защото са му счупени носът и носната бариера. Рангел не е упражнявал бокс, нито пък е спортувал, а ударът е боксов. Братята непрекъснато ходели на бокс и фитнес, татко им има автосервиз, а майка им в никакъв случай не е работила.

 

В умозаключение Бакалова изрича признателност на всички, които ги поддържат и схващат. Най-циничното било, че Борислав също търсел Митко, дружно с цяло село и му пишел известия: „ къде си, Митак, цяло село те търси “. Макар да е едвам 44-годишна, Бакалова твърди, че се е състарила за един ден и рухнала, не употребява хапчета, нито съвещания с психолози, само че на моменти се срутва, тъй като знае къде е детето му и че стаята му е гроб. Получава паник офанзиви, излиза на двора и плаче ли плаче…

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР