На 20 февруари излиза Пътят на духовността от Хорхе Букай.

...
На 20 февруари излиза Пътят на духовността от Хорхе Букай.
Коментари Харесай

Хорхе Букай с нова книга

На 20 февруари излиза Пътят на духовността от Хорхе Букай. След Пътят на сълзите, Пътят на щастието, Пътят на самозависимостта и Пътят на срещата това е петото заглавиe от серията Листа по пътя. Как да изкачим върха и да продължим нагоре?

Пътищата, които бележат развиването на личността, са пет: на сълзите, щастието, самозависимостта, срещата и духовността. В тази книга Букай ни насочва последното предизвикателство – да изследваме връзката си с духовността, възприемана като посока, а не като цел.

Мнозина са се опитвали да си присвоят духовния път, тръбейки, че познават стъпките, които би трябвало да бъдат изминати. Букай обаче потегля от едно по-отворено и доста по-широко разбиране, което се простира оттатък дефинициите за самите нас.

Далеч от притежанията и купите, оттатък достиженията и триумфа. Авторът ни демонстрира по какъв начин да се освободим от материалните грижи, като се откажем от егото. Как да преодолеем трудностите, с цел да реализираме духовността, от която толкоз се нуждаем, посредством медитацията, любовта, насладата и благодарността.

След като реализираме задачата, ще можем да върнем на света всичко положително, което сме получили от него. Защото единствено живот, който има смисъл, може да бъде считан за същински живот. Хорхе Букай е роден през 1949 година в Буенос Айрес, където приключва медицина, а по-късно специализира в региона на психологичните заболявания.

Работи като психиатър и психотерапевт, води и лично предаване в националната телевизия на Аржентина. По-късно се увлича от друга активност – писането. Книгите му са преведени на над трийсет езика и се радват на голям читателски интерес.

Понастоящем живее в Буенос Айрес и Нерха, Испания. Далеч от здравната процедура, посвещава времето си на двете действия, които обича най-вече: четенето и писането. Гостувал е в България пет пъти, като всяко негово посещаване е определяно от медиите и от многочислените му фенове за едно от най-значимите културни събития през годината.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР