На 20 април Европейският съюз одобри Регламента за пазарите на

...
На 20 април Европейският съюз одобри Регламента за пазарите на
Коментари Харесай

ЕС взе решение за регламента MiCA: Какво означава това за крипто сектора?

На 20 април Европейският съюз утвърди Регламента за пазарите на криптовалути (Markets in Crypto Assets - MiCA) с 517 гласа " за " и 38 " срещу ".

Финализирането на регламента ще бъде на 16 май след формалното гласоподаване в Съвета. MiCA задължава крипто фирмите да се записват във всяка страна – членка на Европейски Съюз, като Европейският орган за скъпи бумаги и пазари и Европейският банков орган ще наблюдават за спазването на условията от страна на крипто сдруженията.

Членът на Европейския парламент, Крис Макманус, поддържа регламента поради способността му да внесе бистрота, да отбрани потребителите и да подкрепи финансовата непоклатимост.

Съгласно новите правила се изисква и обявяване на въздействието на криптоактивите върху околната среда пред клиентите. Комисарят по финансовите услуги, Мейрад Макгинес, съобщи , че са въведени защитни ограничения, с цел да се предотвратят някои от практиките, които доведоха до банкрут на някои крипто оператори през последните месеци.


 


Чанпен Джао, основен изпълнителен шеф на Binance, показа утвърждението си за решението, заявявайки, че към този момент са налице експлицитни насоки за активността на тържищата за криптовалути в границите на Европейския съюз.

Той също по този начин добави, че компанията му е подготвена да приспособява бизнес практиките си, с цел да се съобрази изцяло с наредбите в границите на идващите 12-18 месеца.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР