На 2 юни отдаваме почит на подвига на Христо Ботев

...
На 2 юни отдаваме почит на подвига на Христо Ботев
Коментари Харесай

Къде ще честваме 2 юни?

На 2 юни отдаваме респект на подвига на Христо Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България. Всяка година тъкмо в 12.00 ч. сирените в цялата страна оповестяват поклонението пред паметта на героите.

Българите постоянно са оценявали саможертвата на тези, които са дали живота си за Отечеството.

На този ден, без значение къде по света се намираме или каква политическа идеология изповядваме, щом носим в съзнанието си облиците на Ботев, на Левски и на останалите герои, положили костите си в името на Родината, ние ще останем българи до дъно.

Представителни военни подразделения от Българската войска ще вземат участие в ритуалите за тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от героичния героизъм на Христо Ботев и неговата чета и ще отдадат воински почести в памет на починалите за свободата и независимостта на България.

Военнослужещи и военният духов оркестър от състава на 61-а механизирана бригада – Карлово ще вземат участие на 1 юни в тържествената инспекция (заря) в Калофер.

Тържествена инспекция (заря) в памет на великия български стихотворец и бунтовник и на починалите за свободата и независимостта на България ще се организира и във Враца и Хасково с присъединяване на военнослужещи от 10-и механизиран батальон -, Представителният боен духов оркестър на Сухопътните войски и представителни елементи от 31-и механизиран батальон -. На тържествения обред във Враца ще участва началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

На 2 юни - Денят на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България ще бъде маркиран с тържествена инспекция (заря) в, община Ботевград. В ритуалите ще вземат участие военнослужещи от 38-и батальон за нуклеарна, химическа, биологична отбрана и екология - Мусачево, 61-а механизирана бригада - Карлово, 10-и механизиран батальон - Враца, военният духов оркестър на 61-а механизирана бригада и Представителният боен духов оркестър на Сухопътните войски.

С военни ритуали по поднасяне на венци и цветя военнослужещите от Сухопътни войски ще отбележат годишнината от гибелта на Христо Ботев и ще отдадат воински почести в памет на починалите за Родината в Стара Загора, Хасково, Плевен, Димитровград, Калофер, Асеновград, Белене, Свищов, Смолян, Шумен, Благоевград, Сливен, Горна Оряховица,и в с. Ценово, община Чирпан.

Във всенародното поклонение на връх " Околчица " ще се включат военнослужещи от 10-и механизиран батальон-Враца.

Представителни елементи на Военновъздушните сили и на Съвместното командване на специфичните интервенции ще отдадат воински почести пред паметника на Христо Ботев в градската градина " Цар Симеон " в.

Военнослужещи от Военноморските сили ще положат венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в " Алеята на възрожденската памет " в Морската градина във. В тържествения обред ще вземат участие почетен часовой от Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ", Представителният духов оркестър на Военноморски сили и командирите на военни формирования от гарнизона.

Военни почести в памет на Христо Ботев ще отдадат и военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби в. Те ще положат венци и цветя пред бюст-паметника на революционера в Морската градина. В тържествения обред ще вземат участие командирите на военни формирования от гарнизона.

В пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина Националната гвардейска част ще взе участие в тържествена гала в памет на Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България. От 12:00 ч. пред постройката на Администрацията на президента ще се извърши тържествена промяна на почетния гвардейски часовой.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР