На, 2 юни 2020 година, Сдружение Ботев Пловдив връща една

...
На, 2 юни 2020 година, Сдружение Ботев Пловдив връща една
Коментари Харесай

Сдружение Ботев Пловдив връща една позабравена инициатива от миналия век

На, 2 юни 2020 година, Сдружение " Ботев Пловдив " връща една позабравена самодейност от предишния век. Ето го и цялостния текст на Сдружението, който екипът на Sportal.bg разгласява без редакторска интервенция:

" На този ден, в който всички прекланяме глава пред подвига на нашия бунтовник Христо Ботев, дружно с Инициативен комитет от пловдивски общественици ще възродим клубната традиция отпреди десетилетия, дала началото си с построяването на първия монумент на Христо Ботев в Пловдив. Сдружение „ Ботев Пловдив “ започва дълготрайна самодейност за отдаване респект на огромните персони в клубната история на най-стария футболен клуб в България. Началото на акцията ще бъде обещано с отдаване на респект към именития Динко Дерменджиев – Чико, чийто монумент ще бъде повдигнат пред стадион „ Христо Ботев “, а следващи начинания са свързани с желанието за създаване монументи на легендите, дали основата на футболния клуб и донесли ни толкоз наслада през годините.

Проектът, който ще бъде осъществен на публични начала, е насочен към бъдещето на футболния живот на България, а наследството, което Сдружението желае да остави, е мост сред поколенията последователи на жълто-черните. Проектът ще започва със основаването на паметник на Динко Дерменджиев - Чико - футболист от международна големина, оставил ярка диря в историята на този спорт, емблема на клуба, знак на клубна честност и безрезервност.

За задачата ще бъде изработен отворен конкурс за основаване на монумента към всички актьори и скулптори в България.

Официалният старт на акцията и детайлностите по организацията ще бъдат оповестени от Инициативния комитет и Сдружение Ботев Пловдив пред медиите - на следващия ден, след формалното поклонение на Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България – 2 юни в Цар Симеоновата градина в 11:45 ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР