На 2 юни 2018 г. в село Рибарица, община Тетевен,

...
На 2 юни 2018 г. в село Рибарица, община Тетевен,
Коментари Харесай

Община Тетевен се включи в организацията на Зелено училище Бели Вит 2018 в с. Рибарица

На 2 юни 2018 година в село Рибарица, община Тетевен, се организира Зелено учебно заведение за деца,,Бели Вит 2018 “. Главен уредник на акцията са членовете на съдружие,,Балканка “ – София, а съорганизатори – ИАРА Ловеч и Община Тетевен. СУ,,Георги Бенковски “ Тетевен също се включиха в организацията. Участие взеха близо 50 деца от общините Тетевен, Плевен и София.
На събитието участваха господин Свилен Русинов – зам.-кмет на Тетевен, инж. Петър Димитров – шеф на Басейнова дирекция,,Дунавски регион “ гр. Плевен, Стоян Христов – представител на Национален парк,,Централен Балкан “. Иван Пандъков – ръководител на съдружие,,Балканка “ откри събитието, показа стратегия за деня, организира инструктаж и описа за значимостта на река Бели Вит.
След като се образуваха няколко групи, включващи по един или няколко отговорника, деца и родители, денят мина през следните действия: разчистване крайбрежията и водите на река Бели Вит в определени авансово сектори, зарибяване с балканска пъстърва, лекционен курс за деца по ихтиофауна и дънни безгръбначни, проява на риболовна техника. Лекционният курс беше изнесен от Пенчо Пандъков, ихтиолог и член на сдружението.
Децата бяха удостоени с Грамоти,,Млад страж на природата “ – 2-ра степен от съдружие,,Балканка “ и Община Тетевен. Получиха и тениски с логото на акцията, голям брой брошури, плакати и други
Зелено учебно заведение,,Бели Вит “ се организира за втора поредна година. Както предходната година, по този начин и в този момент, децата с огромен интерес се включиха в проведените действия и се забавляваха, както и научиха потребна информация за жителите на река Бели Вит и живота в нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР