На 2 юли 2019 г. президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев

...
На 2 юли 2019 г. президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев
Коментари Харесай

Казахстан крачи към модерна и независима съдебна система

На 2 юли 2019 година президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев публично откри постройка на съда на Международния финансов център „ Астана “ (МФЦА) и Международния арбитражен център (МАЦ).

В изявлението си президентът на Казахстан акцентира, че придържането към върховенството на закона предизвиква устойчивото икономическо развиване и доверието на вложителите. По-специално, К. Токаев означи, че Казахстан отделя особено внимание на основаването на съвременна, професионална и самостоятелна правосъдна система. С учредяването на Съда на МФЦА и МАЦ на правилата на британското право Казахстан завърши основаването на институционалната конструкция на МФЦА.

Според К. Токаев основаването на МФЦА е един от инструментите на Казахстан за присъединение към 30-те развити страни в света. Президентът сподели още: “Ние не се опасяваме от промяната. Затова за първи път на територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики британският закон ще бъде сполучливо прилаган в нашата страна в границите на общата правосъдна система. ” Да си напомним, че Международният финансов център " Астана " бе основан по самодейност на първия президент на Република Казахстан Нурсултан Назарбаев, за създаване на водещ център за финансови услуги на интернационално равнище. Съответният парламентарен закон бе подписан от Н. Назарбаев на 7 декември 2015 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР