На 2-ри септември търговски и транспортни фирми от България се

...
На 2-ри септември търговски и транспортни фирми от България се
Коментари Харесай

Транспортни фирми се канят да блокират Кулата

На 2-ри септември търговски и транспортни компании от България се готвят да блокират граничния пункт „ Кулата “ с гледище другият пункт - „ Илинден-Ексохи “, да бъде отворен за товарни транспорти.

След два предупредителни митинга представителите на бизнеса, които близо два месеца търпят съществени загуби от изцяло затворения от гръцките управляващи пункт „ Илинден- Ексохи “, потвърдиха готовността си за 10-часова обсада на „ Кулата „:

“Минаваме към блокиране на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон ". Обявили сме дата 2-ри септември от 12.00 до 22.00 часа с гледище да бъде отворен пункта " Илинден-Ексохи ".

Кръстьо Веселинков- един от уредниците на митинга изясни по БНР, че имат поддръжката на: " И от Съюза за интернационалните транспорти, и от Сдружението на транспортните служащи. Подкрепят ни. Тези километрични опашки, които се основават на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " са убийствени за всички. Не знам въобще Европа по какъв начин търпи това ".

Радикализирането на митинга, чиито претекстове и претенции са стопански и обществени, е предизвикано от неколкократното удължение на периода на рестриктивните мерки, въведени от южната ни съседка. Вчера стана ясно, че Гърция оставя в действие всички забрани поради ковид до 10 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР