На 2 октомври председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви

...
На 2 октомври председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви
Коментари Харесай

Все още съществуват разногласия за присъединяването на Украйна към ЕС

На 2 октомври ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи в поканата си към участниците в срещата на върха на Европейски Съюз, че на 6 октомври в Гранада ще се организира неофициална среща, на която държавните глави и ръководителите на държавните управления на Европейски Съюз ще обсъдят въпроса за разширението на организацията и възможните последствия от това.

Същия ден в Киев се организира среща на външните министри на страните от Европейски Съюз, което е първата сходна среща, извършена отвън територията на страна от Европейския съюз. Жозеп Борел, висшият представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, съобщи, че Европейски Съюз ще даде нова финансова поддръжка за Украйна и ще подтиква страната да стане формален член на съюза. Украинският външен министър изрази убеденост, че срещата ще форсира процеса за евроинтеграция на неговата страна.

На 29 септември, новият дипломат на Европейски Съюз в Украйна разгласи, че в случай че Киев поддържа темповете си за основни промени, Украйна евентуално да влезе в Европейски Съюз преди 2030 година Но по едно и също време с това тя посочи, че това също изисква „ институционални и политически промени в границите на Европейски Съюз ".
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР