На 2 ноември 2021 г. в 12:00 ч. Възраждане организира

...
На 2 ноември 2021 г. в 12:00 ч. Възраждане организира
Коментари Харесай

Д-р Костадинов от Възраждане: Очакваме на протеста против еврото всеки българин, загрижен за финансовото си оцеляване

На 2 ноември 2021 година в 12:00 ч. Възраждане провежда митинг пред Министерството на финансите и приканва всеки разумен българин, който е угрижен за финансовото си оцеляване, да се причисли.

Причина за митинга са бързите темпове, с които служебното държавно управление на Румен Радев пробва да подпише проекта за въвеждане на еврото в България, до момента в който към момента е на власт. Нещо повече, министрите, които не са получили нашето доверие, тъй като са служебни, зад тях не стои политическа мощ, която да носи отговорност, а и пълномощията на този тип държавно управление не са такива, че да взимат решения, които касаят генерации българи. В миг на покачваща се инфлация в еврозоната България се е забързала да стане част от нея, което в действителност е неясно и нелогично.

 

Д-р Костадин Костадинов – ръководител на Възраждане и претендент за президент, беше потърсен от нашата медия за коментар по тематиката и ето какво сподели той:

 

„ Само Възраждане има ясна политическа воля  да спрем еврото. Другите партии мълчат по тези въпроси. За нас отбраната на българския лев, на финансовия ни суверенитет и попречване на конфликта на сънародниците ни с ценовия потрес, който ще настъпи при въвеждане на еврото, са от първостепенна значимост. До нас доближи информация, че служебното държавно управление пробва да ограничи правото на българските жители на референдум по този въпрос. Ние от Възраждане още през 2018 година организирахме подписка за референдум във връзка с еврото. От тогава до в този момент тази наша активност е съществува под мотото „ Евро? Не благодаря! Избираме лв.! “. Тогава събрахме подписите макар тоталното осведомително затъмнение, под което се намирахме. Режимът на Борисов обаче не призна част от подписите, с което на процедура осуети референдума. По отношение на еврозоната постоянно сме упорствали за цялостна бистрота по тематиката, доклад от всички институции  и непрекъснат парламентарен и цивилен надзор на процеса отсам нататък; изчерпателен и самостоятелен разбор, който намерено да запознае хората освен с хипотетични изгоди, само че и с предстоящите негативи, в случай че приемем еврото; настояваме за осъществяване на народен референдум по въпроса и изрично твърдим, че народът има неотменимо право на глас. Освен това служебни министри, които не са определени по либерален път от българските жители, не са упълномощени да вземат такива съдбоносни за страната ни решения.  Но референдум ще има и ние от Възраждане ще го организираме с влизането си в 47-то национално заседание. България в Договора си за участие в Европейски Съюз е поела обвързване да вкара еврото (друг е въпросът, че никой тогава не е питал българите дали са били съгласни от тяхно име да се подписват такива договори). Въпросното обвързване в контракта няма период за осъществяване. И би било самоубийствено, в случай че България се откаже от лв. и вкара евро таман в този момент, когато сме на последно място по приходи на глава от популацията в Европейския съюз, а цялата еврозона „ гори “ в инфлация. За всички е известно, че инфлацията води до повишаването на цените, което визира директно всеки - от бизнесмена до   служащия “, разяснява доктор Костадинов.

Протестът ще се организира на 2 ноември 2021 година в 12:00 ч. пред Министерството на финансите. От Възраждане приканват всеки разумен българин, който е угрижен за финансовото си оцеляване, да се причисли към митинга.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

* обява
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР