На 2 ноември 2019 г. в София екипа на Здравен

...
На 2 ноември 2019 г. в София екипа на Здравен
Коментари Харесай

Онкологът от световен ранг проф. д-р Кескин ще консултира безплатно в София на 2 ноември 2019


На 2 ноември 2019 година в София екипа на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, ще имаме удоволствието да посрещнем още веднъж международно приетия онколог проф. доктор Кескин. По покана на нашия шеф Звезделина Лютфи онкологът ще гостува в България в границите на нашата самодейност да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните и новаторски способи в медицината.

Консултациите с топ-онколога от Турция са подобаващи за пациенти, нуждаещи се от второ мнение по отношение на своето заболяване. Също по този начин биха били потребни за всички пациенти, които се интересуват от опцията за лекуване в чужбина, в частност от лекуване в Турция.

Кой е проф. доктор Серкан Кескин?

Проф. доктор Серкан Кескин приключва Медицинския факултет към Тракийския университет през 2001 година Впоследствие той специализира „ Вътрешни заболявания “ и „ Медицинска онкология “. Към момента доцент доктор Кескин управлява Отделението по здравна онкология в болница „ Мемориал Шишли “ в Истанбул. Там той ползва индивидуализирани новаторски лечения за лекуване на рак. Д-р Кескин е международно приет онколог със 70 научни изявления в интернационалните издания. Също по този начин той е член на редица професионални сдружения в Европа, Съединени американски щати и Турция.

Какво е новото в лекуването на раковите образования, което той ползва в практиката си?

Лечението на рак бележи съществено развиване през последните години. Това се потвърждава с обстоятелството, че в случай че през предишния век 5-годишната преживяемост при онко-болни пациенти е била към 50%, то в наши дни тя доближава 80%.

Днес лекарствените лечения за лекуване на рак се разделят на три групи:

Първата е химиотерапия. Тя унищожава раковите кафези. Тъй като при нея наред с раковите кафези нормално се засягат и здрави кафези, химиотерапията в доста случаи е обвързвана със обилни странични резултати.

Вторият способ са таргетните лечения или така наречен „ умни “ медикаменти. Те се прицелват единствено в раковите кафези. Техният механизъм на деяние е обвързван с блокиране на сигналите, които споделят на раковите кафези да се разделят и развъждат.

Третият механизъм за преодоляване на рака е имунотерапията. Тя задейства клетките на имунната система за борба с раковите кафези и по този метод лекува заболяването. Имунотерапиите към този момент се ползват при доста типове рак, а научните проучвания за използването им не престават.

За по-успешно лекуване на заболяването, доцент доктор Кескин ползва в работата си генетично картографиране на рака. За да се увеличи успеваемостта и понижат страничните резултати при оправянето с заболяването, за него е значимо да се ползва персонализирано лекуване на рака, което да е съобразено с вида на болестта и съответния пациент. Чрез генетичното картографиране на рака се пресъздава вътрешността на раковата клетка и се открива степента на увреждане.

NGS (Next Generation Sequencing)

NGS (Next Generation Sequencing) е методът, който се дефинира като ново потомство на секвениране. Той се реализира посредством проучване на раковата тъкан или с елементарен кръвен тест. Това проучване подкрепя избора на най-подходящата терапия, която ще влияе най-ефективно върху туморните кафези с по-малко странични резултати за съответния пациент.

Например при пациент с рак на гърдата с взимането на клетъчни или кръвни проби се реализира генетичното проучване на заболяването. Въз основа на проучването се дефинира лекарството, което ще се употребява и се конфигурира проектът за лекуване. По този метод оздравяването на пациента ще се осъществя посредством избиране на по-ефективното лекуване и потреблението на медикаменти с по-малко странични резултати.

За по-високата успеваемост при лекуването на рак е належащо да се ползва сложен метод при всеки обособен случай. И въпреки през днешния ден ракът да е в групата на лечимите болести, за сполучливото му лекуване след слагане на диагнозата е нужна взаимна преценка и работа на разнообразни експерти в тази сфера. При обмисляне на лекуването се вземат поради спомагателни данни като възраст на пациента, други съпътстващи болести, самостоятелни желания на болния и психо-социалното му положение.

„ Само пероралното или венозно приложение на вярното за заболяването лекарство при болния от рак не може да се смята за триумф. Тайната се крие в обичта и уважението към индивида. Усилието да се вдъхне вяра, както и доверието на самия пациент и неговото семейство, са също неизменима част от сполучливото лекуване “, акцентират експертите от болница „ Мемориал “.

Всички пациенти с онкологични болести, които желаят да се възползват от опцията за безвъзмездни съвещания с доцент доктор Серкан Кескин в София на 2 ноември 2019г., би трябвало да си запишат авансово час на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: +359 879 009 742 и +359 879 977 401.

По време на безплатните съвещания пациентите би трябвало да показват всички медицински документи, с които разполагат по случая си досега. Само по този начин консултацията може да бъде оптимално потребна за тях.

Имайте поради, че прегледи няма да бъдат осъществявани по време на консултациите. Безплатните съвещания се организират на база медицинските документи с които разполага пациента все още.

 

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР