На 2 март в 21:00 ч. в ефира на bTV

...
На 2 март в 21:00 ч. в ефира на bTV
Коментари Харесай

Ненчо Илчев от „осовнах опулен“, през зъботехника и ВИТИЗ до „Столичани в повече“

На 2 март в 21:00 ч. в ефира на bTV с рекорден 12-и сезон се завръща сериалът „ Столичани допълнително “.

В него се случват доста неща, има четири сватби, едно заравяне, отново търсене на имане , всички герои влизат в огромно премеждие. Една от сватбите е на отеца Григорий, разкри в предаването „ Тази събота “ актьорът-комик и илюзионист Ненчо Илчев, който се въплъщава точно в отеца.

„ Столичани допълнително “ е лице на безвремието, в което живеем , уточни той.

Мечтата на Ненчо била да учи във ВИТИЗ, само че първо влезнал да учи зъботехника в Пловдив, след което с връзки го уредили да се реалокира в София. В столицата учил две години, като задачата му била да се отърве от характерния за родното си място акцент.

Диалектът обаче оказал помощ – на изпита за ВИТИЗ изпял пред Стефан Данаилов типична родопска ария, тъй като знаел, че татко му е от Родопите, с което компенсирал обстоятелството, че е „ музикален неработоспособен “.

Коренът на Ненчо е от родопското село Момчиловци. Там има ужасно доста празници, хората пазят традициите си и може би то е единственото село, обградено с 26 параклиса на разнообразни светии, които са постоянно отворени и за всеки постоянно има курбан. Там хората доста се събират и може би това поддържа духовността им, сподели гостът.

Вижте във видеото какво още описа той и какво схващат в Момчиловци, когато кажеш „ осовнах опулен “: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР